Provincie Overijssel

Constructief overleg tussen regio Twente en provincie Overijssel

Volkshuisvesting, infrastructuur en economische ontwikkelingen voerden de boventoon in het overleg dat het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel en het Dagelijks Bestuur van de Regio Twente deze week met elkaar hebben gevoerd. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe Commissaris van de Koningin, de heer mr. G.J. Jansen, nader kennis te laten maken met de Regio Twente.

Discussies over bestuurlijke structuren hebben in de afgelopen jaren de relatie tussen provincie en Regio gedomineerd. Ook in de toekomst blijven die op de agenda staan, maar de noodzaak om de aanpak van inhoudelijke onderwerpen voorop te stellen is door beide besturen nog eens uitgesproken en onderstreept.

Afgesproken is dat gedeputeerde Bennink, portefeuillehouder werk en bereikbaarheid in Overijssel, het Regionaal Overleg Bedrijventerreinen blijft voorzitten. In dit overleg tussen de portefeuillehouders Economische Zaken van de 15 Twentse gemeenten, het bestuur van de Regio en Gedeputeerde Staten, worden de planning van bedrijventerreinen in Twente besproken en ontwikkelingen op elkaar afgestemd.

Daarnaast is uitvoerig stilgestaan bij de bekostiging van allerlei infrastructurele werken die voortvloeien uit het Regionaal Verkeers- en Vervoersplan. Daaruit is naar voren gekomen dat de provincie Overijssel op dit moment al meer dan de helft van het beschikbare budget besteedt aan diverse Twentse projecten. Zoals de gedeeltelijke verbreding van de A1, de aanleg van een verdiept spoor in Almelo en het combiplan in Nijverdal.

Op het terrein van de volkshuisvesting willen de Regio en de provincie in de nabije toekomst sturen op een stroomlijning van de in voorbereiding zijnde provinciale woonvisie en de uitwerking van de verstedelijkingsafspraken die de Regio Twente met de staatssecretaris van VROM heeft gemaakt.

Bron: provincie Overijssel, Petra Timmer, telefoon 038 425 23 18/Regio


© 28-11-2002 Provincie Overijssel