Gemeente Emmen


---

Persbericht: symposium gezondheid op school, 27 november 2002

Gemeente Emmen organiseert symposium over Gezondheid en Veiligheid op school

Donderdag 28 november 2002 organiseert de Gemeente Emmen een symposium over samen werken aan gezondheid en veiligheid op school. Tijdens dit symposium wordt ook de nieuwe website over jeugd en preventie gepresenteerd. De gemeente Emmen heeft deze site laten ontwikkelen voor het Preventiecoördinatiepunt van De Toegang Bureau Jeugdzorg Zuidoost Drenthe.

Het symposium wordt om 10.30 uur geopend door wethouder Eerenstein, die ook de website presenteert. Bij het symposium zijn uitvoerders en beleidsmakers in het onderwijs en preventiemedewerkers en beleidsmakers van instellingen zoals Jeugdzorg, GGZ, GGD, CAD en de politie aanwezig.

Ontevredenheid
Aanleiding voor dit symposium is het feit dat aanbod en vraag niet altijd op elkaar aansluiten. Scholen klagen over de stroom aan vragen en preventiematerialen die bij hen worden gedropt en instellingen zijn soms ontevreden over de mate waarin van hun expertise gebruik wordt gemaakt.

Voorwaarden
Op het symposium wordt aandacht besteedt aan interessante en leerzame landelijke en internationale ontwikkelingen en de situatie in Emmen en omstreken. Preventieonderzoeker Theo Paulussen (TNO-PG) zal concreet aangeven wat de voorwaarden zijn voor succes. In het middagdeel worden inspirerende workshops georganiseerd waarin de toekomst van preventiebeleid in Emmen en omgeving centraal staat.

Impuls
Het symposium vloeit voort uit het jeugdbeleid van de gemeente Emmen. Uit onderzoek is gebleken op betere samenwerking winst kan opleveren. De gemeente Emmen wil met het symposium het debat over samenwerking en instellingen onderling een forse impuls geven.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen