Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 28 november 2002

ALGEMENE INFORMATIE

GEMEENTE DINKELLAND ORGANISEERT BRAINSTORMSESSIES VOOR BELEIDSPLAN RECREATIE EN TOERISME

In de maand november is de gemeente Dinkelland gestart met bijeenkomsten met verschillende doelgroepen op het gebied van recreatie en toerisme brainstormen (totaal 5 ). Deze bijeenkomsten hebben tot doel met elkaar van gedachten te wisselen. De gemeente vindt het belangrijk dat de verschillende bedrijven en instellingen die de toeristische en recreatieve sector in deze gemeente vertegenwoordigen
hun meningen, ideeën, wensen, opmerkingen, bezwaren en dergelijke kenbaar maken.

Voor 1 doelgroep resteert nog de volgende datum, tijd en locatie:


* 28 november 2002 in de Cosmos Sterrenwacht, Frensdorferweg 22 te Lattrop, aanvang 20.00 uur, voor de toeristische voorzieningen en lokale stichtingen.

Mochten er bedrijven of instellingen zijn die tot de recreatieve of toeristische sector behoren maar onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen, worden deze natuurlijk ook van harte uitgenodigd om op de betreffende bijeenkomst te komen.
Degenen die belangstelling hebben voor een agenda van de bijeenkomsten kunnen deze opvragen bij mevrouw M. van Helden, telefoonnummer: 0541-854154, e-mailadres: mj.vanhelden@dinkelland.nl

BEKENDMAKING VERORDENINGEN

Op grond van de Wet algemene regels herindeling komen de gemeentelijke voorschriften op 1 januari 2003 te vervallen. Tot dan gelden de regelingen van de drie voormalige gemeenten, ieder voor het grondgebied van de oude gemeenten. Een apart wettelijk regime geldt de gemeentelijke belastingverordeningen, de bestemmingsplannen en de structuurplannen.
Mede met het oog op de gewenste harmonisatie en actualisatie van de regelgeving van de voormalige gemeenten heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 november 2002, waar nodig onder intrekking van de oude besluiten, de volgende algemeen verbindende voorschriften vastgesteld.


1. De Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Dinkelland 2003 Deze verordening bevat tal van autonome ge- en verbodsbepalingen op een uiteenlopend terrein van openbare orde, bescherming van de bruikbaarheid van de openbare weg, het milieu, toezicht op horecabedrijven en speelgelegenheden, maatregelen tegen ontsiering en overlast etc.
Veelal completeert deze strafverordening hogere regelgeving.


2. De kapverordening Gemeente Dinkelland 2003 Centraal in deze verordening staat het verbod houtopstand (voornamelijk bomen) te vellen zonder vergunning van het college. Ter bescherming van waarden uit een oogpunt van natuur- en milieu, landschapsschoon, stads- en dorpsschoon, cultuurhistorie en recreatie en leefbaarheid kan de vergunning worden geweigerd. Op het verbod bestaan enkele uitzonderingen. Om doublures te voorkomen geldt er geen vergunningplicht indien er een aanlegvergunning is vereist op grond van het bestemmingsplan. Voor het periodiek "afzetten" van houtwallen teneinde een geleidelijke verjonging mogelijk te maken geldt een kennisgevingstelsel. Het afzetten van dit zogeheten hakhout dient te geschieden in de periode van 1 november tot 15 april.


3. Grenzen bebouwde kommen voor toepassing van de Boswet Op grond van artikel 15 van de Boswet is de gemeenteraad niet bevoegd regelen te stellen ter bewaring van bossen en andere houtopstanden die deel uitmaken van bosbouwondernemingen, die als zodanig bij het Bosschap geregistreerd staan en gelegen zijn buiten de bebouwde kom, tenzij het een zelfstandige eenheid betreft van minder dan 10 are of een rijbeplanting van niet meer dan 20 bomen.
Artikel 1, lid 5 van de Boswet bepaalt dat de gemeenteraad bij besluit vaststelt welke voor de toepassing van de Boswet de grenzen zijn van de bebouwde kom of kommen van de Gemeente. Bij het door de raad vastgestelde besluit behoren tekeningen waarop in kleur de begrenzingen van de diverse bebouwde kommen zijn aangegeven. Het besluit behoeft de goedkeuring van gedeputeerde staten van Overijssel.


4. Beleid ter uitvoering van de kapverordening De gemeenteraad heeft ingestemd met de beleidsnotitie, getiteld "Aa'j van holt hoald muj zorg'n da'j 't hoald" waarin uiteen wordt gezet welke gedragslijn er zal worden gevolgd bij de uitvoering van de kapverordening.

Inwerkingtreding ca.
Onder verwijzing naar het bepaalde in artikel 25 van de Tijdelijke referendumwet treden bovengenoemde besluiten na bekendmaking in werking op 1 januari 2003.
De integrale tekst van de door de raad vastgestelde besluiten is opgenomen in een ordnerbestand, dat voor een ieder ter inzage ligt bij de Afdeling Personeel, Bestuur en Communicatie (PBC), locatie Denekamp.
Tegen betaling van leges worden kopieën verstrekt. Voor nadere inlichtingen over de besluiten kunt u zich wenden tot de afdeling PBC (de heer H. Engelbertink, tel. 0541-854186).

Mogelijkheid beroep en referendum

Beroep
Op grond van de Tijdelijke referendumwet hebben burgemeester en wethouders besloten dat over bovengenoemde besluiten van de gemeenteraad een referendum kan worden gehouden. Tegen de beslissing van het college dat een of meer van genoemde besluiten aan een referendum kunnen worden onderworpen kan een belanghebbende binnen 6 dagen na de datum van deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Referendum
Tot drie weken na de datum van deze bekendmaking kan iedere kiesgerechtigde over een of meer van deze besluiten een verzoek tot het houden van een raadgevend referendum indienen. Hiervoor geldt dat minimaal 125 kiesgerechtigden een inleidend verzoek moeten ondersteunen wil er een vervolgtraject plaatsvinden.

Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, moet het inleidend verzoek in een volgende fase van zes weken door tenminste 1250 kiesgerechtigden worden ondersteund. Als ook aan die voorwaarde is voldaan vindt een referendum over het raadsbesluit plaats.

Via een referendum kan wordten bereikt dat het besluit wordt heroverwogen.
Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen, locatie Ootmarsum.

BRANDVEILIGHEID TIJDENS DE FEESTDAGEN

TIPS VOOR THUIS

Het einde van het jaar is vol van feestelijkheden. Helaas kan de gezelligheid door brand wreed worden verstoord. Vandaar deze "brandveilige" tips.


* Plaats een brandmelder op iedere etage in de gang, hal e.d., dus voor de woonkamer, slaapkamer en indien aanwezig op zolder.
* Koop een klein blusmiddel, b.v 6 kg sproeischuimblusser en hang deze op een vaste plaats in uw huis.

* Maak een vluchtplan en oefen dat samen met uw huisgenoten
Komt er een kerstboom?


* Koop een boom die niet te groot is voor uw kamer.
* Plaats de boom niet in een vluchtroute, hierdoor voorkomt u dat u ingesloten raakt.

* Zorg ervoor dat de boom goed stevig staat en plaats hem zo, dat hij niet omver gelopen kan worden.

* Een boom in een met water gevulde speciale standaard of in een emmer met nat zand is veel veiliger dan een boom die niet bevochtigd wordt. Hierdoor zal de boom minder snel uitdrogen en uitvallen, waardoor het brandgevaar minder wordt. Regelmatig bijvullen is dan wel vereist.

* Wilt u het echt veilig doen koop dan een moeilijk brandbare (kunststof) boom.

* Zet de boom niet te dicht bij de gordijnen of andere gemakkelijk brandbare materialen.

* Gebruik nooit echte kaarsjes in de boom. Een moment van onoplettendheid kan uw boom in een fakkel doen veranderen.
* Gebruik alleen elektrische kaarsjes met een KEMA-keur, controleer voor gebruik of de bedrading niet is beschadigd.
* Gebruik een gaaf en goed passend verlengsnoer en leg dat zo neer dat niemand erover kan struikelen.

* Doe de verlichting uit als u weggaat of gaat slapen. Uitdoen is niet het lampje losdraaien maar de stekker uit het stopcontact halen.

Laat u kaarsen branden?


* Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond.
* Gebruik geen houders van brandbaar materiaal zoals plastic, hout, kerstbakjes e.d.

* Zet kaarsen en kerststukjes op plaatsen waar u ze altijd kunt zien en niet te dicht bij andere brandbare materialen zoals de gordijnen e.d..

* Zet kaarsen en kerststukjes niet te dicht bij een warmtebron zoals de radiator van de centrale verwarming of bijvoorbeeld in de vensterbank. De kaarsen kunnen dan week worden en ombuigen.
* Zorg dat de kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren blijven.

* Laat kinderen en huisdieren nooit alleen met brandende kaarsen ook niet voor een paar minuten.

* Laat kaarsen in kerststukjes niet te ver opbranden en plaats de kerststukjes zo dat u ze kunt zien.

Gaat u versiering ophangen?


* Gebruik geen dennengroen of doe dit slechts in beperkte mate. Dit materiaal is zeer brandgevaarlijk, zeker als het droog is.
* Moeilijk brandbaar versieringsmateriaal beperkt het risico op brand. Dergelijk versieringsmateriaal is verkrijgbaar bij de reguliere handel. Vraag hier dus expliciet om.
* Versieringsmateriaal langs en aan de plafonds, dient met de onderzijde zo te hangen dat niemand hier tegenaan kan lopen.
* Zorg ervoor dat versieringen niet in aanraking kunnen komen met verlichting en andere warm wordende apparaten.
* Hang de versiering op met behulp van ijzerdraad.
Fonduen en gourmetten


* Gebruikt u spiritus? Vul dan nooit de brander in de nabijheid van vuur. Vul de brander pas als deze helemaal is afgekoeld, en doe dit niet op de tafel.

* Zorg dat het fonduestel tijdens gebruik op een niet brandbaar onderblad staat. Hierdoor voorkomt u dat de tafel te heet wordt en bovendien wordt de gemorste olie opgevangen.
* Realiseert u zich, dat een spiritusvlam nagenoeg onzichtbaar is; deze kan nog volop branden terwijl u denkt dat de vlam uit is.
* Ook bij fonduen kan de vlam in de pan slaan. Leg daarom een passend deksel op tafel om snel te kunnen reageren.
* Zet een elektrisch fonduestel zo dicht mogelijk bij het stopcontact. Dan kan niemand over het snoer struikelen en het fonduestel meesleuren.

* Gebruik geen aardewerk pannen voor vleesfondue. Deze zijn niet bestand tegen de hoge temperatuur die daarvoor nodig is.
* Laat (kleine) kinderen nooit alleen fonduen.
* Reik nooit over de fonduepan heen om iets te pakken.
Heeft u een openhaard?


* Een regelmatige veegbeurt van uw schoorsteen verkleint de kans op een schoorsteenbrand sterk.

* Brand geen (geverfd) afvalhout in uw openhaard.
* Gebruik een vonkenscherm.

* Laat de openhaard nooit onbeheerd achter als deze brand.
* Maak de openhaard goed uit voordat u naar bed gaat of het huis verlaat.

* Zorg voor voldoende ventilatie in uw woning en trek in uw schoorsteen. Anders kan de hoeveelheid koolmonoxide in huis ongemerkt tot een gevaarlijk niveau oplopen.

Hoe te handelen bij een calamiteit

Mocht er, ondanks alle door u genomen voorzorgen, toch nog iets mis gaan, handel dan als volgt:


1. Blijf kalm.

2. Waarschuw de overige bewoners.

3. Vlucht volgens uw eigen vluchtplan.

4. Houd deuren en ramen gesloten en sluit deuren achter u.
5. Blijf dicht bij de grond

6. Bel NA ONTVLUCHTING direct 1-1-2

De brandweer wenst u gezellige en vooral veilige feestdagen toe


LOKAAL COMPLIMENT VRIJWILLIGER VAN HET JAAR
Het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk Dinkelland organiseert ook dit jaar weer de verkiezing "Vrijwilliger van het Jaar". Zowel organisaties als individuele burgers die (statutair) in de gemeente Dinkelland gevestigd zijn kunnen kandidaten voordragen.

Criteria voor de kandidaatstelling: Mensen (individu/groepje) die als vrijwilliger werkzaam zijn in de gemeente Dinkelland en die in het jaar 2002 een bijzondere prestatie op het gebied van vrijwilligerswerk hebben geleverd.

Procedure:


* Kandidaten dienen te worden aangemeld middels een aanmeldingsformulier.

* Aanmeldingsformulieren dienen uiterlijk op vrijdag 13 december binnen te zijn.

* De jury nomineert minimaal 3 en maximaal 5 kandidaten.
* De winnaar wordt begin januari 2003 op een nader te bepalen datum bekend gemaakt.

Aanmeldingsformulieren zijn af te halen bij:


* de balies van de gemeentehuizen in Weerselo, Ootmarsum en Denekamp
* alle vestigingen van de bibliotheken in de gemeente Dinkelland
* gebouw de Timp te Denekamp en gebouw 'n Emter in Ootmarsum
Ook zijn aanmeldingsformulieren aan te vragen bij:


* Bibliotheek Dinkelland, tel. 0541-351710, e-mail: info@bibliotheekdinkelland.nl

* Sichting de Timp, tel. 0541-351994, e-mail: detimp@planet.nl
Ze worden u dan automatisch toegezonden. Op beide adressen kunt u eveneens terecht voor nadere informatie.
VERKIEZINGEN DE TWEEDE KAMER DER STATEN GENERAAL

1. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE REGISTRATIE ALS KIEZER
De burgemeester van Dinkelland maakt bekend dat één ieder bij Afdeling Burgerzaken, Kerkplein 1 Ootmarsum de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

Plaats: Dinkelland
De burgemeester voornoemd, Datum : donderdag 21 november 2000 Mr. F.P.M. Willeme


2. STEMMEN PER BRIEF
De burgemeester van Dinkelland brengt het volgende ter openbare kennis:

Het stemmen per brief zal mogelijk zijn voor de volgende categorieën kiezers:

a. Nederlanders, die wonen in het buitenland; b. Nederlanders, die wonen in de Nederlandse Antillen of Aruba, als zij ten minste tien jaar in Nederland hebben gewoond; c. Nederlanders, die op 22 januari 2003 in het buitenland werken; d. Een Nederlands gezinslid van c.

Bovendien moeten zij op 22 januari 2003 18 jaar of ouder zijn.

Burgerzaken zijn formulieren beschikbaar, waarmee in het buitenland wonende of werkzame Nederlanders kunnen verzoeken om aan de stemming deel te nemen.
Voor de kiezers genoemd onder a en b dienen de formulieren op 10 december 2002. te zijn ontvangen door de burgemeester en wethouders van 's-Gravenhage.

Uiterlijk 10 december 2002 moeten de formulieren van de kiezers genoemd onder c en d ontvangen zijn Burgerzaken waar zij ingeschreven zijn.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemenmet de afdeling burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541 - 854314 of 854312.
Plaats: Dinkelland
De burgemeester voornoemd, Datum: donderdag 21 november 2002 Mr. F.P.M. Willeme


3. KANDIDAATSTELLING
De burgemeester van Dinkelland maakt het volgende bekend:


1. Op dinsdag 10 december 2002 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal plaatshebben.


2. De benodigde formulieren voor:

+ de lijsten van kandidaten (model H 1)
+ de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

+ de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
+ machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H
3-2)

+ de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)

+ de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10), zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling bij de afdeling Burgerzaken kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541 - 854314 of 854312.

Plaats: Dinkelland
De burgemeester voornoemd, Datum : donderdag 21 november 2002 Mr. F.P.M. Willeme

SPEELAUTOMATEN VERGUNNING 2002

Wij hebben de houders van een speelautomatenvergunning 2002 aangeschreven om voor het jaar 2003 een nieuwe vergunning aan te vragen.
Is aan u voor het jaar 2002 geen vergunning verleend, maar staat in uw horecabedrijf toch een speelautomaat opgesteld, dan is daarvoor op grond van artikel 30 b en 30 c van de Wet op de kansspelen een vergunning vereist. Formulieren voor het aanvragen van een vergunning worden op verzoek toegezonden door de afdeling Burgerzaken te Ootmarsum tel. 0541-854317. De vergunning is gekoppeld aan een geldige Drank- en Horecavergunning.

VERGADERINGEN

Commissie Welzijn
Maandag 2 december, aanvang 19.00 uur: Voorzitter: Mevrouw A.E. Snijders- Geelink Secretaris de heer B.T.M. Koopmann, telefoon: 0541- 854292 Agenda:


1. Opening.

2. Verslag van de vergadering van de commissie Welzijn d.d. 28 oktober 2002.

3. Ingekomen en ter inzage liggende stukken:
+ Jaarverslag 2001 met divers voorlichtingsmateriaal van Vluchtelingenwerk Nederland.

+ Beschikking tot verlening van een projectsubsidie voor het door de gemeente ingediende bestedingsplan in het kader van het herstructureringsproces openbaar bibliotheekwerk.
+ Verslag monumentenraad d.d. 1 oktober 2002.
+ Jaarbeeld 2001 Carint en benoeming Carintgroepdirecteuren.
+ Project ouderenbeleid (Companen).

+ Capaciteit AVO Deurningen (Brief COA).
+ Jaarverslag 2001 Regionaal Indicatie Orgaan Centraal Twente.
+ Jaarverslag 2001 Medisch Spectrum Twente.
+ Voorstel Bestuurscommissie GGD 30-10-2002.
+ Het Binnenste Buiten (Dienst Maatschappelijke Ontwikkelingen, Programmaorganisatie).

+ Kort verslag vergadering OM, hoofden SZ en wethouders SZ gemeenten in arr. Almelo.

+ Notitie "Dinkelland voor iedereen, ook in de toekomst, een leefbare gemeente van de Woningcorporatie Dinkelborgh".
4. Mededelingen, o.a. over: project harmonisatie ouderenbeleid, ontwikkelingen Top-Craft en voortgang harmonisatie project Welzijn.

5. Vaststelling van de Verordening Bijdragefonds Gemeente Dinkelland 2003.

6. Vaststelling van de Regeling Duurzame gebruiksgoederen Gemeente Dinkelland 2003.

7. Goedkeuring Beleidsplan 2003 Abw.

8. Goedkeuring Beleidsverslag 2001.

9. Voorstel om wethouder mevrouw A.M. Mentink-Groener aan te wijzen als lid van de gemeente Dinkelland in het algemeen bestuur van Top-Craft.

10. Jumelage met Stadtlohn.

11. Rondvraag.

12. Sluiting.

Commissie voor de Bezwaarschriften

Woensdag 4 december 2002, aanvang 19.45 uur, kamer II van de commissie bezwaarschriften in het
gemeentehuis Denekamp
Secretaris is mevrouw M. Blankert

Agenda:
De agenda luidt als volgt:


1. (19.45 uur) bezwaarschrift van 27 september van de heer Mr. E.W. Roessingh namens de heer T. Wilmink tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 30 augustus 2002, inhoudende de aanschrijving tot verwijdering van een overkapping aan de Bornsedijk 5 te Deurningen;


2. (20.30 uur) ) bezwaarschrift van 7 oktober 2002 van de heer S.H. van den Born, de heer J. Sikkenga en de heer J.G.H. Rensen tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 16 augustus 2002, inhoudende het verlenen van een bouwvergunning voor de bouw van glastuinbouwkassen aan de Venweg te Denekamp;


3. (21.15 uur) bezwaarschrift van 20 juni 2002 van M.A.A. Soppe namens mevrouw S.D. Smith tegen het fictieve besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland,inhoudende de afwijzing van een verzoek om toezending van informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

Inlichtingen: bij de secretaris, mevrouw M.Blankert, telefoon: 854188, gemeentehuis Denekamp.

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Ontwerp-bestemmingsplan "Randweg en Wijkontsluitingsweg, 1e herziening"

Met ingang van 29 november 2002 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage het ontwerp-bestemmingsplan "Randweg en Wijkontsluitingsweg, 1e herziening". Deze herziening omvat:

1. De herbouw van de woningen Brandlichterweg 62 en 64 op het perceel Brandlichterweg 64, zuidelijk van de bestaande bedrijfsbebouwing. Voor deze herbouw is inmiddels bouwvergunning verleend op basis van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
2. Een geringe verlegging van de rotonde in de Brandlichterweg in oostelijke richting.

3. Een wijziging van de niet goedgekeurde bestemming "doeleinden voor natuur en landschap" in de bestemming "horecabedrijf" voor een perceel bij restaurant Wubbenhof.

Het plan kan tijdens de gebruikelijke openingstijden en na telefonische afspraak worden ingezien. Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woonhuis aan de Zicht 12 in Denekamp (20020274).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Het Remerink", aangezien van de voorgeschreven nokrichting wordt afgeweken. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid C, onder 3 van het bestemmingsplan.
Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een berging/overkapping aan de Denekamperstraat 43 in Ootmarsum (20020494). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Ootmarsum-1976", aangezien de maximaal toegestane oppervlakte aan bijgebouwen wordt overschreden.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 15 van de W.R.O.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen en uitbreiden van een woning aan de Oosterveldweg 1 in Deurningen (20020295). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de bestaande oppervlakte van de woning wordt vergroot. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 13, lid C van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen en uitbreiden van een woning aan de Oude Postweg 2 in Deurningen (20020501). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de bestaande oppervlakte van de woning wordt vergroot. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 13, lid C van het bestemmingsplan.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 29-11-2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Hakselaar 62 in Denekamp: het vergroten van een garage/berging met luifel (20020592);

* Clematisstraat 7 in Denekamp: voor het plaatsen van een tuinhuisje (20020548);

* De Mors 50 in Ootmarsum:vergroten van een woonhuis (20020264).
Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 29-11-2002 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.
BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning c.q. meldingen bouwvoornemen zijn ingekomen.


* van Ghernaerstraat 5 in Ootmarsum: plaaatsen van een dakkapel en vergroten van een garage;

* de Hersmole 7 in Rossum: vergroten kap op bijgebouw;
* Wittebergweg 18 (huisnr. 36) in Nutter: verbouwen en uitbreiden vakantiewoning;

* Brinkstraat 18-20 in Denekamp: bouwen van 5 appartementen;
* Scholtendijk 15 in Deurningen: bouwen van 2 schuren;
* Oldenzaalsestraat 54 in Denekamp: plaatsen van een scorebord;
* van Reedestraat 1 in Saasveld: tijdelijk plaatsen van noodlokalen en

* Hoflaan 6 in Saasveld: tijdelijk plaatsen van noodlokalen.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende bouwvergunning en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor c.q. positief te reageren op:


* Hakselaar 20 in Denekamp: bouwen woonhuis met garage/berging (30-12-2002);

* Hoofdstraat 29 in Lattrop-Breklenkamp: uitbreiden ligboxenstal (30-12-2002);

* Wortelboerstraat 15 in Ootmarsum: bouwen serre (30-12-2002);
* Linderdijk 5 in Rossum: wijzigen van de gevels van een woning (2-1-2003);

* Wilhelminastraat 47 in Denekamp: plaatsen van een dakraam (2-1-2003) en

* Sombeekweg 19 in Denekamp: gedeeltelijk vernieuwen van een schuur (2-1-2003).

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen tegen deze besluiten bezwaren worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

RECLAME

Ingekomen aanvraag om reclamevergunning
Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag reclamevergunning c.q. is ingekomen.

* Bisschopstraat 24 in Weerselo: vernieuwen van een reclamebord
Het plan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

SLOPEN

Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen
Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:

* Vogelpoelweg 4 in Rossum: slopen veestalling en machineberging;
* Dorpsstraat 70 in Lattrop: slopen van een machineberging.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluiten

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo ligt vanaf 29 november 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende twee weken ter inzage het ontwerp-besluit tot het intrekken van de milieuvergunning van:

* Welkoop Denekamp, Oldenzaalsestraat 40 te Denekamp: milieuvergunning van 23 oktober 1968, 30 juni 1980 en 4 februari 1981.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met
13 december 2002 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.
Tevens ligt op de afdeling Bouwen en Milieu vanaf 29 november 2002 ter inzage de ontwerp-gedoogbeschikking van:

* J. van der Steen & Zn. B.V., AA Broek 7 te Agelo in verband met het verlenen van ontheffing voor het verwijderen van bitumen en een asbesthoudende steunlaag om een partij van 28 buizen. Het betreft een éénmalige activiteit binnen de inrichting.

Tegen deze ontwerp-beschikking kan iedereen tot en met 10 januari 2003 gemotiveerde schriftelijke bezwaren indienen. Deze bezwaren moeten worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 1, 7590 AA Denekamp. Het bezwaarschrift moet ondertekend en gemotiveerd zijn.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking, zodat het besluit na afloop van de bezwarentermijn van kracht wordt. Om dit te voorkomen kan iedereen tot en met 10 januari 2003 een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dat verzoek moet in tweevoud worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Bij dat verzoek moet een afschrift van het bezwaarschrift worden overgelegd.
Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* De heer H. Wiegink, Dusinksweg 14 te Agelo: het uitbreiden van een rundveehouderij met een landbouwwerktuigenberging volgens het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer;
* Handelsonderneming Koekkoek, Hanzeweg 19 te Denekamp: het van toepassing worden van het Besluit opslag en transport milieubeheer.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze melding kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN
In de afgelopen periode is door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunning verleend:

* Scouting Ootmarsum voor het houden van een verkoopactie van 9 t/m
14 december 2002 in Ootmarsum.


* Sir Edmund Hillary Stam voor het houden van een winterhike overnachting in Sporthal de Schalm te Ootmarsum van 28 t/m 29 december 2002.


* Autosport Vereniging Denekamp voor het houden van een autorodeo op 8 december 2002 van 13.00 uur tot 16.30 uur aan de Zoekeweg te Denekamp.


* Ondernemers Federatie Ootmarsum voor het houden van een kerstmarkt op 15 december 2002 van 12.00 uur tot 18.00 uur in de binnenstad van Ootmarsum.


* Ondernemersvereniging Denekamp voor het houden van een kerstmarkt op 14 december 2002 van 12.00 uur tot 20.00 uur. De kerstmarkt vind plaats in de Vledderstraat, Grotestaat, Wilhelminastraat en de Eurowerft.


* Stichting Openlucht Museum Los Hoes voor het houden van een levende kerststal nabij het Los Hoes in Ootmarsum op 25 en 26 december 2002 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

KERSTLOTERIJ
Muziekvereniging St. Remigius Harmonie voor het houden van een kerstloterij in het dorp Weerselo in week 48,49 en 50, van 25 november t/m. 14 december 2002

COLLECTEN en Kledinginzameling Er is voor week 49, van maandag 2 december tot en met zaterdag 7 december 2002 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

TPG POST OPENT SERVICEPUNT IN LATTROP
TPG Post gaat op 4 december een servicepunt in Lattrop openen. Dit servicepunt wordt gevestigd in de Troefmarkt aan de Dorpsstraat 70. Telefoonnummer 0541-229217. De openingstijden worden:

* Maandag van 8.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur.

* Dinsdag van 8.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur.

* Woensdag van 8.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur.

* Donderdag van 8.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur.

* Vrijdag van 8.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur.

* Zaterdag van 8.00-12.30 uur en van 13.30-17.00 uur.
U kunt hier onder andere terecht voor postzegels, strippenkaarten, telefoonkaarten, afgeven van postpakketten en dergelijke. U vindt hier ook informatiefolders over producten en diensten van het servicepunt, postkantoren en de Postbank. U heeft tevens de mogelijkheid (beperkt) bij de kassa geld op te nemen met de Giropas.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met TPG Post Consumentenmarkt: 058-233 33 33.
PAPIERINZAMELING IN ROSSUM. De leden van de Ponyclub de "Veldruiters" komen zaterdag 30 november a.s. het oud papier ophalen in de kom van Rossum. De bewoners van het buitengebied kunnen het papier tot 's middags 15.00 uur naar de containers op het Thijplein brengen.