AutoRai

28-11-2002

Studiemodel Granturismo: bewijs van vakmanschap

De stand van Lancia op de 27e Bologna Motor Show is een vertoning van futuristische designtechnologie.

Designers van het Lancia Style Centre zijn er voor iedereen zichtbaar aan het werk met al hun hulpmiddelen: van potlood en papier tot krachtige computers. Eén van hun recente meesterwerken is het prachtige prototype Lancia Granturismo.

De Lancia Granturismo is een ontmoeting tussen de eisen die aan een 21e eeuwse auto worden gesteld en een verlangen naar schoonheid. Bovendien is het studiemodel onmiskenbaar een Lancia, met stylingkenmerken uit de rijke traditie van het Italiaanse merk. Zoals het een Lancia betaamt, combineert de Granturismo stijl en technologie. Stijl in de topkwaliteit materialen zoals walnotenhout en marmer (!), technologie in de haarscherpe beelden op de geavanceerde beeldschermen in het interieur. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door pure eenvoud die invulling geeft aan het Engelse spreekwoord less is more.

De Lancia Granturismo is 4,26 meter lang, 1,92 meter breed en 1,41 meter hoog. Hij is gebouwd op het platform van de Thesis en uitgerust net een uitnodigend ruim, volledig glazen passagierscompartiment. Het prototype is het resultaat van een joint venture tussen het Lancia Style Centre, Studio Carcerano en Carrozzeria Maggiora.

De Granturismo is niet zomaar een stijloefening; het is een waardevolle testcase voor de vormen van nieuwe Lancia modellen voor de nabije toekomst.