AutoRai

28-11-2002

Wereldpremière Opel Corsa OPC studie op autoshow Essen

Kracht en plezier is het thema van de autoshow van Essen dit jaar (29 november tot 8 december 2002). Woorden die perfect van toepassing zijn op de Corsa OPC studie die zijn wereldpremière beleeft op de autoshow.

Een compleet herontworpen 1.6 liter ECOTEC turbomotor met 125 kW/175 pk en een maximum koppel van 210 Nm zorgt voor de aandrijving van de Corsa OPC.

Met de nieuwe krachtbron behaalt de Corsa OPC een topsnelheid van maar liefst 225 km/u. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in slechts 7,9 seconden achter de rug. Het DSA (Dynamic Safety) sportonderstel is speciaal afgestemd op de indrukwekkende prestaties en met 25 mm verlaagd zodat de handelbaarheid groot is en er veiligheidsreserves voorhanden zijn. Een aërodynamische kit met gespierde voor en achter skirts in carrosseriekleur, speciale buitenspiegels, zijdorpels in dezelfde kleur als de carrosserie en 17 inch lichtmetalen wielen in het karakteristieke OPC design, geven de Corsa OPC een sportieve en dynamische uitstraling.

De aandacht voor details is ook in het interieur terug te vinden. Bestuurder en voorpassagier reizen comfortabel in sportieve kuipstoelen met blauwe alcantara bekleding. Deuren, zijpanelen en enkele onderdelen van het instrumentenpaneel zijn uitgevoerd met een gaasachtige look. Blauwe veiligheidsgordels voor en achter dragen bij aan de sportieve stijl. Het instrumentenpaneel, afkomstig uit de Corsa GSI, is uitgevoerd in mat chroom en voorzien van een Techno look.

Opel zal tevens demonstreren hoe fascinerend brandstof besparen kan zijn met de Duitse première van de zeer efficiënte Eco-Speedster studie. Deze auto heeft een topsnelheid van 250 km/h en een opmerkelijk laag brandstofverbruik van slechts 2,5 liter per 100 km. Daarnaast zal Opel in Essen een breed assortiment aan dynamische autos tentoon spreiden met onder meer de 200 pk sterke Astra OPC en Astra OPC stationwagon. Speciaal voor de liefhebber zal er tevens een selectie autos uit de autosport te zien.