Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.50 uur) Donderdag 28 november 2002

Beek, straatroof.

Dinsdagavond 26 november 2002 heeft op Achter de Kerk te Beek een straatroof plaatsgevonden waarbij een 70 jarige vrouw van haar boodschappentas beroofd werd.
Het slachtoffer, in gezelschap van haar echtgenoot welke slecht ter been is en zich verplaatst met een rollator, liep woensdagavond omstreeks 17.15 uur over Achter de Kerk te Beek. De vrouw voelde plotseling dat een man uit alle macht aan haar boodschappentas begon te trekken. De vrouw die tevens haar man ondersteunde tijdens het lopen kon haar tas niet vasthouden en liet los. Een man op een fiets ging met de tas aan de haal. Beide slachtoffers schreeuwden daarop om hulp waarop omstanders te hulp schoten. Zij achtervolgden de tasjesdief maar raakten hem kwijt. Kort daarna deed het slachtoffer aangifte van de diefstal bij de politie. In de boodschappentas waren juist gedane boodschappen aanwezig met een waarde van ruim 30 euro en een damesbeurs met daarin nog 80 euro.
De politie zou graag in contact komen met getuigen die de vluchtende tasjesrover achtervolgt hebben. Mogelijk kunnen zij bijdragen aan de oplossing van de tasjesroof die een behoorlijk impact heeft gehad op beide slachtoffers. Zij hebben ondersteuning gekregen van de stichting slachtofferhulp. Er kan contact opgenomen worden met de basiseenheid Stein Beek Schinnen telefoon 0900-8844.

Sittard, luifel in brand gestoken.
Donderdagmorgen 28 november 2002 omstreeks 03.30 uur trof een politiepatrouille op de Steenweg te Sittard een brandende luifel bevestigd aan de pui van een winkel aan. Met gebruikmaking van een poederblusser uit de politieauto werd de brandende luifel geblust. De ter plaatse gekomen brandweer heeft nog een nacontrole gedaan of de winkel verder geen gevaar meer liep. Met uitzondering van de luifel liep de winkel verder geen schade op. In de directe omgeving werden geen personen aangetroffen die mogelijk voor de brandstichting in aanmerking zouden kunnen komen. De eigenaar van de winkel heeft van de brandstichting aangifte gedaan.

Geleen, woninginbraak.
Donderdag 28 november 2002 heeft in een woning aan de Rijksweg Zuid te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster werd omstreeks 03.30 uur wakker en zag in het donker een onbekende man op haar slaapkamer staan die er meteen vandoor ging. Zij waarschuwde onmiddellijk de politie. In de directe omgeving werd niemand meer aangetroffen. Zelfs de inzet van een speurhond had niet het gewenste resultaat. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek opengebroken te zijn en de woning was geheel doorzocht. Wat er ontvreemd werd is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Schinnen, auto gestolen.
Een 69 jarige inwoner van Stramproy heeft woensdagmiddag 27 november 2002 bij de politie aangifte gedaan dat zijn auto werd gestolen. De automobilist stapte woensdagmiddag omstreeks 16.50 uur op de Stationsstraat te Schinnen uit zijn auto en vroeg een andere automobilist naar de weg. Van de gelegenheid maakte een onbekend persoon gebruik, stapte ongezien snel in de auto waar de contactsleutels nog in het contact zaten en reed weg. Het verhaal van de automobilist werd bevestigd door getuigen die de diefstal eveneens hebben zien plaatsvinden. De benadeelde heeft bij de politie aangifte gedaan. De auto van het slachtoffer, een BMW type 325, is inmiddels internationaal gesignaleerd.

Geleen, boete geïnd.
Tijdens een routinecontrole van een automobilist woensdagavond omstreeks 23.50 uur op de Vey te Geleen bleek dat de bestuurder nog vijf openstaande boetes aan Justitie en het Centraal Justitieel Incassobureau had te voldoen, in het totaal voor 1586 euro. De boetes werden ter plaatse door de 45 jarige inwoner van Munstergeleen voldaan.