Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.50 uur) Donderdag 28 november 2002

Valkenburg, rijden onder invloed.

Een 31 jarige automobilist uit Voerendaal is donderdagmorgen 28 november 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de inwoonster van Voerendaal bleek omstreeks 02.45 uur bij een routinecontrole op de Nieuweweg te Valkenburg. Na het bekend worden van de uitslag van de alcoholblaastest weigerde de vrouw mee te gaan naar het politiebureau. Zij verzette zich tegen haar aanhouding en overbrenging waarbij zij de agenten schopte en sloeg. Na geboeid te zijn werd zij meegenomen. Aan het politiebureau weigerde zij ook een ademanalyse af te leggen. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij huiswaarts. Haar auto moest blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, inbraak woning.
Woensdagavond 27 november 2002 heeft in een woning aan het Albertiplein te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Vermoedelijk door te hengelen via de voordeur kon de inbreker de woning betreden en doorzocht hij de gehele woning. Hij ontvreemdde een geldkistje met enkele honderden euros. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, winkeldiefstal.
Een 31 jarige inwoner van Alkmaar is woensdagmiddag 27 november 2002 door de politie aangehouden nadat hij op heterdaad door personeel van een winkel gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht was betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Het winkelpersoneel werd geattendeerd op een mogelijke winkeldiefstal na het in werking treden van het alarm van de beveiligingspoortjes. De winkeldief ging er snel tussenuit maar werd op de Kesselskade door een beveiligingsmedewerker achterhaald en staande gehouden. Hij bleek twee jassen, een coltrui en een broek te hebben weggenomen en niets te hebben betaald. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een dagvaarding om in februari 2003 te verschijnen bij de Officier van Justitie om verantwoording af te leggen.

Maastricht, winkeldiefstal.
Woensdagmiddag 27 november 2002 zijn drie inwoners van Maastricht op heterdaad betrapt door beveiligingspersoneel van een grootwinkelbedrijf te Maastricht. Het drietal had op drie plaatsen in de binnenstad voor ruim 400 euro gestolen.
Beveiligingspersoneel betrapte woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur twee jongens (20 en 25) en een meisje (17) bij de diefstal van parfum. Na het wegnemen van de vijf flesjes dure parfum wilden zij zonder te betalen de zaak verlaten. Het drietal werd door beveiligingspersoneel in de kraag gegrepen. Zij hadden nog meer parfum in hun bezit afkomstig uit een parfumerie eveneens aan de Grote Staat. Daarnaast bleken zij ook nog lingerie vanaf een marktkraam te hebben gestolen. De gewaarschuwde politie heeft het drietal meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor konden zij naar huis. De gestolen spullen worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaren.