Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group oneens met rapport NMa

Heerenveen, 28 november 2002 - Accell Group N.V. maakt bekend kennis te hebben genomen van het persbericht dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft verspreid over de uitkomsten van haar onderzoek naar de concurrentieverhoudingen in de fietsindustrie. Accell Group is het niet eens met het rapport van de NMa en is van mening de gerapporteerde bevindingen te kunnen weerleggen. Hierover zal Accell Group in contact treden met de Nma.

Accell Group stelt genoegzaam vast dat het onderzoek door de NMa is afgerond. Accell Group betreurt het echter dat de NMa tot publicatie van conclusies is overgegaan zonder Accell Group de kans te geven te reageren op het uitgebrachte rapport. Accell Group bestrijdt dat er sprake is van overtreding van de mededingingswet zoals de NMa beweert. Accell Group ziet het definitieve oordeel dan ook met vertrouwen tegemoet.

René Takens, bestuursvoorzitter van Accell Group: "Ik ben op zich blij dat er nu na twee jaar iets zwart op wit staat waardoor we inhoudelijk kunnen reageren op de uitkomst. Het blijft jammer dat de NMa eenzijdig haar mening publiceert in de media en wij pas daarna op de inhoud kunnen reageren naar de NMa. Onafhankelijk marktonderzoek wordt door de NMa gezien als prijsoverleg, terwijl een erkend marktonderzoeksbureau achteraf gegevens en (trend-)analyses verstrekt. Er vindt hierbij geen gegevensuitwisseling tussen de bedrijven plaats. Volstrekt onjuist is ook dat er tijdens bijeenkomsten met meerdere branchegenoten prijzen worden afgestemd, zoals de NMa beweert. Overigens is het gebruik van consumentenadviesprijzen een volstrekt normaal fenomeen bij de verkoop van merkartikelen, hetgeen in vele branches wordt toegepast. Ook marktonderzoek vindt in vele branches plaats."

/ / / / /
Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Be-One, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet de tweede fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701