Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, donderdag 28 november 2002

Kindersurprise gevuld met bolletjes cocaïne

BREDA: De politie heeft gistermorgen in de wijk Haagpoort een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. Hij had een verrassingsei in zijn broek verstopt gevuld met 23 bolletjes met op cocaïne gelijkende stof.

De man werd met zijn auto gecontroleerd omdat uit onderzoek naar voren was gekomen dat vanuit deze auto mogelijk gedeald zou worden. De agenten fouilleerden vervolgens de verdachte op grond van de opiumwet. De man bleek in zijn onderbroek een geel kinderei verstopt te hebben, dat voor de helft gevuld was met 23 bolletjes op cocaïne gelijkende stof. Het betreft een zelfde soort ei dat als zogenaamd verrassingsei wordt gebruikt voor kindersurprises. De verdachte zei daarop spontaan dat het om een gebruikers hoeveelheid ging. Het gaat naar schatting om 5 gram met een waarde van circa 400 euro. In de auto bleek ook nog een in Oosterhout bij een bedrijfsinbraak gestolen laptop te liggen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Diefstal uit woning door babbeltruc

BREDA: Een 83-jarige bewoonster in de wijk Heuvelkwartier heeft gisteren aangifte gedaan van diefstal uit haar woning. De bejaarde vrouw mist onder andere een gouden ketting met gouden tientje, zes gouden broches en een lange parelsnoerketting met armband. De aangeefster is vermoedelijk het slachtoffer geworden van vrouwen die een babbeltruc gebruikten.

Dinsdagmiddag werd bij de bewoonster aangebeld door twee vrouwen die in gebrekkig Nederlandse vertelden dat ze bij haar in de buurt kwamen wonen en dat ze daarom graag de woning wilden bekijken. Deze dames gedroegen zich erg opdringerig waardoor de bewoonster zich overrompeld voelde. Ze liet aan hen de keuken zien. Vermoedelijk is daarbij de voordeur open blijven staan, waarna een handlanger van het tweetal enkele sieraden zoals een ketting met een gouden tientje heeft kunnen wegnemen. Het zou gaan om blanke vrouwen van circa 40 a 45 jaar.

Autobezitters laten nog steeds waardevolle goederen in voertuig achter

Politie houdt auto-inbrekers aan

BREDA: De politie heeft gisteren op de Adriaan van Bergenstraat twee mannen aangehouden op de verdenking van een auto-inbraak. Bij controles op de parkeerterreinen rondom het Centrum trof de politie een groot aantal auto`s aan waarin zichtbaar waardevolle goederen lagen. De politie roept de autobezitters op zorgvuldiger om te gaan met hun eigendommen.

Gistermiddag omstreeks 16.00 uur kregen agenten van de politiemeldkamer de opdracht om te gaan naar de Nieuwe Prinsenkade alwaar twee mannen aan het inbreken waren in een auto. De politiemensen reden op dat moment met hun dienstauto over de Gedempte Haven. Zij zagen twee op de Adriaan van Bergenstraat twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. De agenten herkenden een van de mannen als een figuur die regelmatig in auto`s inbreekt. Zij hebben daarop de verdachten staande gehouden. Een van de verdachten had een autoradio met het bijbehorende frontje bij zich. Hierop hebben zij de beide mannen, respectievelijk een 23-jarige en een 20-jarige Bredanaar aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Ze hadden ingebroken in een Suzuki Alto die geparkeerd stond op de Nieuwe Prinsenkade door de ruit van het rechterportier in te slaan.

Naar aanleiding van deze auto-inbraak heeft de politie gisteren op de parkeerterreinen rondom de binnenstad een onderzoek ingesteld. Hierbij troffen de agenten een groot aantal geparkeerde auto`s aan waarin waardevolle goederen lagen zoals autoradio`s, tassen met inhoud, jassen, aktetassen, zonnebrillen, cd`s enz, allemaal goederen gewild bij het dievengilde. De Bredase politie probeert zowel door gerichte acties als door alert reageren bij meldingen, het aantal auto-inbraken terug te dringen. Burgers kunnen echter ook een steentje bijdragen door geen waardevolle spullen achter te laten in hun geparkeerde auto`s.

Woninginbraken

ETTEN-LEUR: In Etten-Leur ontdekten de bewoners van een pand aan de lange Brugstraat gisteravond omstreeks 19.00 uur bij thuiskomst dat er was ingebroken. Er was een klepraam raam geforceerd. Uit de woning zijn onder meer cd`s, diverse bankpasjes, een portemonnee gestolen.

ZEVENBERGEN: In een woning aan de industrieweg is gisteren ingebroken. De inbraak werd gisteravond door een sleutelhouder ontdekt. De woning was behoorlijk overhoop gehaald. Er zijn in elk geval sieraden gestolen. Men had aan de voorzijde een raam geforceerd.

7250 euro en 1800 euro met gestolen pinpassen opgenomen Zakkenrollers volgen slachtoffers vanaf pinautomaten

BREDA: De Bredase politie heeft gisteren drie aangiften van zakkenrollerij opgenomen waarbij de slachtoffers beroofd werden van hun bankpas In twee gevallen werden kort na de diefstal bedragen van respectievelijk 7250 en 1800 euro van de rekeningen opgenomen. De drie slachtoffers hadden kort voor de diefstal hun pasje gebruikt om te pinnen. De politie vermoedt dat de daders uit het buitenland, mogelijk Oost-Europa, afkomstige vrouwen zijn.

BREDA: Een 72-jarige man is dinsdagmiddag 26 november jl. omstreeks 16.30 uur op het Centraal Station toen hij in de trein stapte beroofd van zijn bankpas. Het slachtoffer zag dat een vrouw tijdens het instappen dicht bij hem stond. Het viel hem op dat dezelfde vrouw ook bij hem stond toen hij een kaartje bij de automaat kocht en dat betaalde met zijn pas. Het slachtoffer wilde de vrouw bij het instappen voor laten gaan. Dat hoefde van haar echter niet. In de trein kwamen twee vrouwen naar hem toe die vroegen of de trein naar Tilburg ging. Op de terugreis bemerkte de man dat zijn giropas die hij in zijn rechter jaszak had gestopt, was gestolen. De aangever denkt dat de vrouwen samenwerkten en dat de pas bij het instappen of in de trein zelf is gestolen. Er is 7250 euro van zijn rekening opgenomen bij 5 verschillende transacties.

BREDA: Een 52-jarige vrouw pinde gistermiddag omstreeks 16.15 uur een geldbedrag bij de pinautomaat op de Oude Vest. Daarna liep zij naar een parfumeriezaak op de Eindstraat. Ze vermoedt dat ze vanaf de pinautomaat door de dader, die vermoedelijk daar haar pincode heeft afgekeken, gevolgd is. In de winkel is de pinpas uit haar schoudertas weggenomen. De vrouw verdenkt nu achteraf een vrouw die haar aansprak bij de nagellak van de diefstal. Deze vrouw sprak Nederlands met een accent. Zij was circa 25 jaar en had donker zwart haar in een staartje. Het slachtoffer liep nadat zij de diefstal ontdekt had onmiddellijk naar de bank om haar pas te blokkeren. Daar bleek dat de zakkenroller al kans gezien had om 1800 euro op te nemen. BREDA: Ook een 53-jarige Bredase is gisteren omstreeks 15.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. In een winkel op de Halstraat werd uit haar tas een portemonnee met daarin geld en pasjes weggenomen. Ook zij had kort daarvoor gepind bij een geldautomaat op de Oude Vest. Zij verdenkt een vrouw van de diefstal die achter haar stond bij de geldautomaat en ook in de winkel opdook. Terwijl zij bij de toonbank stond, vroeg de vrouw in gebrekkig Nederlands iets aan de verkoper. Zij stond toen achter de benadeelde. Het zou gaan om een circa 20-jarige blanke vrouw met lang zwart haar.

Twee aanhoudingen op Station

BREDA: De politie heeft gisteren op het Centraal Station gisteren twee aanhoudingen verricht.

Een 36-jarige Bredanaar werd gisteravond omstreeks 20.00 uur door de politie aangehouden omdat hij een groot koksmes bij zich droeg. De man werd door de agenten gefouilleerd op grond van de opiumwet omdat zij het vermoeden hadden dat hij drugs bij zich had. Drugs werden echter niet aangetroffen. Het mes is in beslag genomen. Ook werd gisteravond omstreeks 18.15 uur een 15-jarige jongen aangehouden die bij de toegangscontrole tegen de lamp liep toen hij met een kortingskaart van een ander de trein wilde nemen. Bovendien gaf hij een valse naam op. Tegen beide personen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De controles vonden plaats in het kader van het Valkenberg-Station project (VAST) een gezamenlijk project vanonder meer de Bredase politie en de Dienst Spoorwegpolitie (KLPD) waarbij extra toezicht gehouden wordt in het stationsgebied om overlast van drugsgebruikers, zwervers en alcoholisten tegen te gaan.

Aanhouding ter zake diefstal bromfiets

BREDA: Een 46-jarige man uit Klundert zag gisteren zijn gestolen bromfiets op het bij een gebouw aan de Terheijdenseweg staan. De politie kwam ter plaatse en sprak op aanwijzing van een getuige de gebruiker van deze bromfiets aan. Dit bleek een 16-jarige jongen uit Zevenbergen te zijn. Hij verklaarde dat hij de bromfiets van een bekende had gekregen in ruil voor iets anders. De jongen is aangehouden op de verdenking van diefstal c.q. heling. Hij heeft inmiddels afstand gedaan van de bromfiets zodat deze retour kan naar de rechtmatige eigenaar.

Autobrand

BREDA: Op de Binnenweg is vannacht omstreeks 03.20 uur een blauwe Opel personenauto uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust De auto vatte aan de voorzijde vlam. Niet bekend is of de brand aan de binnen of buitenzijde is begonnen. De schade aan de auto is aanzienlijk. De eigenaresse een 35-jarige Bredase heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Keukenbrand

BREDA: Omstreeks 07.00 uur vanochtend rukte de brandweer uit voor een keukenbrand aan de Lange Hil. De brandweer ging naar binnen door een raam naast de voordeur open te breken omdat mogelijk de bewoonster nog thuis zou zijn. In de woning troffen de brandweerlieden twee honden aan die overstuur waren. De bewoonster was niet thuis. De brand is ontstaan bij het fornuis. Vermoedelijke toedracht is dat een van de honden bij het pakken van hondenbrood vanaf het fornuis deze heeft ontstoken met als gevolg dat er brand ontstond. Stichting Salvage werd ingeroepen om de zaak schoon te maken.