OPTA

OPTA: Vanmiddag twee speeches beschikbaar

SPEECHES VOORZITTER EN DIRECTEUR OPTA

Kabel
Vanmiddag, 28 november 2002, spreekt OPTA-voorzitter Jens Arnbak op het Kabel en Netwerken Congres in de Rai te Amsterdam. Jens Arnbak zal in zijn speech zijn zorgen uitspreken over de ontwikkelingen in de kabelsector. Verder pleit hij voor de noodzaak van een duidelijke regievoering door de overheid.

De tekst van de speech staat vanaf 15.30 uur op de site van OPTA: www.opta.nl

Post
Vanmiddag spreekt ook OPTA-directeur Hans Bakker op de Nationale Postconferentie op de Universiteit Nyenrode in Breukelen. Hans Bakker zal er zijn speech voor pleiten dat de overwinsten van TPG gebruikt moeten worden voor een verhoging van het maatschappelijke voorzieningenniveau in plaats van die te laten zitten bij TPG en de aandeelhouders.

De tekst van deze speech staat vanaf 15.00 uur op de site van OPTA: www.opta.nl

OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) bestaat sinds 1997 en is door de Nederlandse overheid belast met het houden van toezicht op de Nederlandse post- en telecommunicatiemarkt. OPTA heeft verder tot taak zorg te dragen voor voldoende concurrentie in deze markten. Daartoe heeft zij een aantal taken en bevoegdheden, die in de wet zijn vastgelegd. Besluiten worden genomen door het onafhankelijke college van OPTA en zijn voor de verschillende marktpartijen bindend.

Noot voor de redactie,