Dienstenbond CNV

Overleg bij Natudis over veranderingen
28-11-2002

A.s. donderdag 28 november vindt overleg plaats met Natudis over de voorgenomen veranderingen van de verkoopafdeling en de gevolgen daarvan voor het personeel. De CNV Dienstenbond is uitgenodigd om mee te praten over de wijze waarop deze gevolgen kunnen worden opgevangen in een sociaal plan.

Aan De CNV Dienstenbond is meegedeeld dat Natudis in Harderwijk voornemens is om de verkoopafdeling te veranderen. Dit heeft gevolgen voor de medewerkers in de verkoop binnendienst en die in de verkoop buitendienst. Met de ondernemingsraad (OR) is door de directie al gesproken over een reorganisatieplan. Op dit moment hebben wij dat nog niet tot onze beschikking, zodat wij hierover niets kunnen vertellen. In eerste instantie wilde de werkgever met de OR ook het sociaal plan afspreken, maar daarop is zij teruggekomen. Dat is goed, want vakbonden zijn de deskundigen bij uitstek als het gaat om het regelen van gevolgen van veranderingen bijvoorbeeld in een sociaal plan.

Wij gaan er vanuit dat wij op 28 november verder uitgebreid zullen worden geïnformeerd over de ins en outs van de voorgenomen verandering. De insteek van de bond zal afhangen van de informatie die wij krijgen.

Wij stellen leden direct op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.