Gemeente Moerdijk


Geen mogelijkheden voor kampeerterrein aan huizersdijk

Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van een kampeerterrein aan de Mark "Nolleke Sas" in Zevenbergen. Deze ontwikkelingen zijn in strijd met het huidige bestemmingsplan en de structuurvisie plus. Daarnaast passen ze niet in het geformuleerde beleid.

Op het terrein van de familie Huizinga aan de Huizersdijk 35a is andermaal een initiatief ingekomen voor ontwikkeling van recreatie.

De initiatiefnemer verzoekt bestemmingsplantechnisch de mogelijkheid te bieden om een 40-tal kampeerplaatsen in te richten i.c. verblijfsrecreatie met een permanent karakter (chalets).

Vanuit het in ontwikkeling zijnde beleid rondom toerisme en recreatie is de voorkeur uitgesproken om enkele bestaande kampeerbedrijven een uitbreidingsmogelijkheid te bieden. Elders zou dan met name verblijfs-recreatie kort verblijf (tenten en toercaravans) kunnen worden.

Het voorliggende verzoek is ingediend vanuit de wens om voor 40 kampeerders een ander terrein te vinden. Ten aanzien van het initiatief zelf: Er ligt geen bedrijfsplan onder. Het betreft verblijfsrecreatie met een permanent karakter (de mensen zijn er weliswaar niet een geheel jaar maar de voorziening staat een heel jaar).

Laatst gewijzigd 28 november 2002