STICHTING AMREF FLYING DOCTORS

Aanval op Israëlïers in Kenia


Hedenmorgen om 8 uur heeft een bomexplosie plaatsgevonden in een hotel met Israëlische eigenaar in Mombasa. Een auto met vier mannen reed langs de beveiliging van het Mombasa Paradise Hotel en ramde de receptiebalie van het hotel. Volgens de laatste berichten zijn hierbij zeven Kenianen en twee Israëliërs omgekomen.

Een Israëlisch vliegtuig was net voor dit incident opgestegen vanuit Mombasa richting Tel Aviv, toen het werd beschoten met raketten. Geen van de passagiers zijn hierbij gewond geraakt.

AMREF Flying Doctors in Nairobi ontvingen vanochtend de eerste noodoproep om 10.20 uur. Onmiddellijk is een vliegtuig met reddingsteam ingezet richting Mombasa. Kort daarop is een tweede vliegtuig van AMREF naar Mombasa gevlogen. AMREF Flying Doctors staat paraat om de gewonden te evacueren naar Nairobi. Samen met de ziekenhuizen in Mombasa wordt hard gewerkt aan de opvang van gewonden.

Meer informatie:
AMREF Flying Doctors
Mevrouw C.H. van Haeften

071 576 94 76

AMREF Flying Doctors Nederland is een non-profit organisatie, die fondsen werft voor de African Medical and Research Foundation. AMREF biedt structurele en medische hulp aan kansarme bevolkingsgroepen in Afrika. Het hoofdkantoor van AMREF is gevestigd in Nairobi, Kenia.

28 nov 02 15:34