CDA

CDA op de bres voor de Hanzelijn

Een delegatie van de CDA fractie reist vrijdagmiddag, onder leiding van fractievoorzitter Maxime Verhagen, af naar Overijssel, om zelf de schop in de grond te zetten, als signaal dat het CDA staat voor een snelle aanleg van de Hanzelijn.

Het werkbezoek zal vanaf 14.00 plaatsvinden in Kampen, alwaar fractievoorzitter Maxime Verhagen en de regionale kamerleden Theo Rietkerk en Bas Jan van Bochove samen met vertegenwoordigers van de colleges van B&W van de grote steden waarlangs de Hanzelijn komt (Lelystad, Dronten, Kampen, Zwolle) symbolisch de eerste schop in de grond zetten. Hierna zal de delegatie een bezoek brengen aan de veiligste wijk van Noordoost-Nederland, de Schildersbuurt in Zwolle. Ook wordt er gekeken naar winkelcriminaliteit en gesproken met winkeliers die hier het slachtoffer van geworden zijn.

"Het CDA heeft zich altijd hard gemaakt voor een goede bereikbaarheid tussen de Randstad en het Noordoosten van Nederland, en dat willen we laten zien. Ook daarom heeft het CDA een spoeddebat aangevraag, omdat de motie van het CDA, die in de Tweede Kamer met een ruime meerderheid werd aangenomen, over de aanleg van de Hanzelijn, onvoldoende en te laat overgaat tot actie", aldus fractievoorzitter Maxime Verhagen.

Het CDA zal vandaag - donderdag 28 november - tijdens het spoeddebat met de ministers van Verkeer en Waterstaat en Financiën, eisen dat de eerder aangenomen motie over de aanleg van de Hanzelijn wordt uitgevoerd. Het geld is er! "De Ministers gaan, als we de brief moeten geloven, veel te laat aan het werk. Dat rijmt niet met de inhoud van de motie. De eerste treinen moeten in 2010 over het tracé rijden."

TijdstipLocatieProgrammaonderdeel Werkbezoek

14.00Stadhuis KampenToelichting Hanzelijn en Zuiderzeehaven

15.00N50, restaurant / benzinestation Zalkerbroek te KampenSchop in grond Hanzelijn

16.25Wijkcentrum Dieze Oost, ZwolleRondgang door wijk Schildersbuurt

17.00Winkelcentrum Hogekampseweg, ZwolleBezoek Winkelcentrum

De Pers is uiteraard van harte welkom het werkbezoek bij te wonen.