Gemeente Zoetermeer

Werkzaamheden Stadshart en Dorpsstraat tijdelijk stilgelegd

In overleg met winkeliersverenigingen is besloten de bestratingswerkzaamheden in het Stadshart en de Doprsstraat tijdelijk stil te leggen in de voor winkeliers belangrijke decembermaand. Gelet op de naderende feestdagen is het extra druk op deze locaties en moeten de winkels optimaal bereikbaar blijven.
In januari 2003 starten de bestratingwerkzaamheden weer.

Situatie Stadshart
Volop is gewerkt aan de herinrichting en herbestrating van dit gebied. Het nieuwe inrichtingsplan gaat er vanuit dat als alle werkzaamheden gereed zijn, het fietsen in het Stadshart niet meer is toegestaan. In de nieuwe situatie is dan ook géén fietspad aangebracht. Formeel moet de gemeenteraad over het fietsverbod nog een besluit nemen. In het eerste kwartaal van 2003 zal de gemeenteraad een besluit nemen over het nieuwe fietsbeleid in het Stadshart.

Let op!
Daar waar de nieuwe bestrating inmiddels is aangebracht bestaat een onduidelijke situatie. Formeel mag er nog gefietst worden maar vanwege het ontbreken van een fietspad gebeurt dit nu overal op de route tussen de Promenade, Het Rond en het Stadhuisplein. Momenteel treft u een geel bord aan met de tekst 'Vanaf hier begint het wandelgebied'. Dit bord heeft echter géén juridische status. Om ongemak te voorkomen is het belangrijk dat voetgangers én fietsers begripvol met elkaar omgaan, elkaar de ruimte geven en dat fietsers hun snelheid verminderen.
Overigens geldt nog wel steeds het fietsverbod tijdens (extra) koopavonden van 19.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Laatste wijziging: 28-11-2002