STICHTING OOSTEUROPA PRIJS

Beusrfonds Nedcon winnaar Oost-Europa Prijs voor Ondernemers 2

Het succesvolle beursfonds Nedcon is winnaar geworden van de Oost-Europa Prijs voor Ondernemers 2002. Nedcon beschikt sedert 1994 over een eigen productiefaciliteit in Tsjechië. Het bedrijf kan gezien worden als een pionier in Oost-Europa en heeft zelfs naar Westerse maatstaven een zeer moderne goed functionerende fabriek weten neer te zetten.

Nedcon Groep N.V. is een internationale onderneming die industriële opslagsystemen ontwerpt, produceert en installeert. De constructies worden toegepast in de markt voor standaardstellingen en de markt voor complexe en geautomatiseerde opslagsystemen. Nedcon heeft wereldwijd een toonaangevende positie door haar innovatief vermogen, gedegen projectmanagement en aandacht voor veiligheid. De onderneming heeft productielocaties in Nederland en Tsjechië en verkoopkantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Polen, Spanje en de Verenigde Staten.

De prijs wordt donderdagmiddag 28 november om 16 uur uitgereikt door Staatssecretaris Joop Wijn van Economische Zaken. De uitreiking vindt plaats bij het Hoofdkantoor van de ABN AMRO Bank in Amsterdam tijdens het symposium '10 jaar Oost-Europa Prijs'.
De Oost Europa Prijs voor Ondernemers, die dit jaar voor de 10e keer wordt toegekend, is een initiatief van de Stichting Oost Europa Prijs.
De jury bestaat uit deskundigen op het gebied van de economische ontwikkeling in Centraal- en Oost Europa. De juryleden beoordelen vooral of de onderneming in een van de desbetreffende landen een toegevoegde waarde creëert en een bijdrage levert aan het versterken van de markteconomie.
Eerdere winnaars zijn Stentor Yachts, Inalfa, Van Gulik Milieutechniek, Modens International BV, Charkow Beheer BV, Koninklijke Cooymans BV, Ingenieursbureau Tebodin, Vanderhave, Independent Media en Kalkman Vis BV.

Mededelingen voor de redactie,