Ingezonden persbericht

Persbericht

28 november 2002

Managementwissel bij Software AG

Dr. Erwin Königs legt op 30 november a.s. zijn functie neer als bestuursvoorzitter van Software AG. Met deze stap geeft hij gehoor aan zijn in oktober aangekondigde beslissing om zich te gaan richten op zijn privé-leven. Zijn vertrek komt iets eerder dan verwacht. Oorspronkelijk stond de managementwissel bij Software AG gepland voor april 2003. Dr. Königs zal voor Software AG beschikbaar blijven in een adviserende rol.

Tot aan de benoeming van een opvolger heeft de Raad van Commissarissen Diplom-Kaufmann Karl-Heinz Achinger, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Software AG, aangesteld als bestuursvoorzitter. Hij begint 1 december 2002. Achinger is een onafhankelijk organisatieadviseur en steunt in zijn nieuwe functie op 30 jaar ervaring in de internationale IT-sector. Naast andere betrekkingen, was hij oprichter van Debis Systemhaus, dat hij leidde tot kort voordat het werd overgenomen door Deutsche Telekom AG. Hij was ook enkele jaren lid van het internationale managementteam van Cap Gemini. Achinger zit sinds 1 januari 2002 in de Raad van Commissarissen van Software AG.

( 170 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is één van Europa's grootste producent leverancier van systeemsoftware en -diensten en maakt wereldwijd de integratie van bedrijfsgegevens -en management mogelijk. Software AG's producten beheren de centrale IT processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT architecturen. Volgens IDC is Software AG, dankzij haar Tamino XML server, wereldwijd marktleider in de XML database- en servermarkt. Software AG's B2B oplossingen richten zich op op XML gebaseerde integratie (bijvoorbeeld webservices) en enterprise content management systemen. Software AG heeft een portfolio van maar liefst 300 distributeur- en technologiepartners waaronder IBM, Sun, Microsoft, Hewlett Packard en leveranciers van oplossingen zoals BEA, Tridion, Stellent en Ixos. In 2001 behaalde het concern een totale omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG is genoteerd op de beurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.)

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00Fax: 030 750 30 99
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
http://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com