Gemeente Groningen

dinsdag 26 november:
Statistisch Jaarboek 2002 gemeente Groningen verschenen dinsdag 26 november:
Art party swingend sluitstuk actieplan culturele diversiteit dinsdag 26 november:
Nieuwe inrichting Meeuwerderweg
dinsdag 26 november:
24 uurs opvang voor mensen in crisissituatie van start dinsdag 26 november:
Nieuwe inrichting Meeuwerderweg
De gemeente vindt dat de Meeuwerderweg opnieuw moet worden ingericht. Ook de winkeliers dringen al langere tijd aan op herinrichting. De Meeuwerderweg heeft namelijk een sterk verouderde uitstraling als winkelstraat, terwijl deze in de toekomst een belangrijke functie krijgt als route voor het langzame verkeer van de binnenstad naar het Europapark. Hoofdthema van het ontwerp is het accentueren van de karakteristieke kromming van de Meeuwerderweg. Binnenkort kan men op het plan reageren.

Karakteristieke kromming
In het nieuwe ontwerp zal de kromming van de Meeuwerderweg verder worden geaccentueerd. Daartoe blijft de indeling met trottoirs en bomenrijen aan weerszijden van de weg bestaan. Parkeerplaatsen worden aan één zijde van de weg aangelegd; deze worden als een soort matten ingelegd in de stoep. Aan die kant van de weg wordt de stoep vier centimeter opgehoogd ten opzichte van de rijbaan zodat men hier op en af kan rijden. Aan de andere kant van de weg ligt de stoep tien centimeter hoger dan de rijbaan.

Verdere ontwerp

* Het geheel zal in grijstinten worden uitgevoerd. Aan de kop en aan de staart van de Meeuwerderweg worden plaatselijk rode klinkers toegepast.

* Om meer parkeergelegenheid te creëren aan de kop van de Meeuwerderweg, wordt voorgesteld acht parkeerplaatsen aan te leggen op het pleintje aan de kant van het Tromphuis.
* Op de kruising met de Jacobstraat/Van Julsinghastraat wordt een verhoogd plateau aangebracht. Daar kruist de oost-west fietsroute door de Oosterpoortbuurt namelijk de Meeuwerderweg.
* In overleg met de Milieudienst zullen ondergrondse huisvuilcontainers in het plan worden opgenomen. Tevens zal de riolering over de gehele lengte worden vernieuwd. Inspraak
Er is in een eerder stadium al intensief overlegd met winkeliersvereniging Koopcentrum Oosterpoort en het Buurtoverleg Oosterpoort. Binnenkort kunnen de overige bewoners, winkeliers en belanghebbenden op de plannen reageren. Het plan zal vier weken ter inzage liggen. In Stadsberichten (Groninger Gezinsbode) wordt aangekondigd wanneer de inspraakbijeenkomst zal plaatsvinden.