FNV

Publicatie: Het multiculturele team als visitekaartje

Een praktisch hulpmiddel voor ondernemingsraad en directie: de nieuwe publicatie "De samenstelling van je team is je visitekaartje: allochtone werknemers in de non-profitsector".

PON, Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant werkte de afgelopen vier jaren samen met 4 ondernemingsraden in non-profitinstellingen met als doel zich de interculturalisatie eigen te maken en ermee aan de slag te gaan. Resultaat: het boekje "De samenstelling van je team is je visitekaartje", bedoeld voor ondernemingsraden en directies, waar interculturalisatie niet helemaal van de grond is gekomen. Het boekje geeft een heldere opsomming van wettelijke aanknopingspunten en vervolgens een handige checklist om mee aan de slag te gaan.

Voor het boekje verscheen, was er een project met als stuurgroepleden van dat project de FNV, Abvakabo, Palet en provincie Noord-Brabant. De stuurgroep zocht naar ingangen bij ondernemingsraden en naar geschikte vormen om ondernemingsraden toe te rusten. Uitvoering van het project lag bij PON.

Het boekje "De samenstelling van je team is je visitekaartje; allochtone werknemers in de non-profitsector" (prijs ¬ 5,--) is te bestellen bij m.van.wezel@pon-brabant.nl

Meer informatie over PON, hét Brabants kenniscentrum op sociaal terrein? Kijk op www.pon-brabant.nl.