Persbericht

Xerox samen met nieuwe Business Partners actief richting ICT-markt

Overeenkomsten met Info¹Products, CSS, Promax en Discan

Amstelveen, 28 november 2002 ­ Xerox Nederland is sinds de formatie van de Office Group in het voorjaar van 2002 de samenwerking aangegaan met een aantal nieuwe business partners. Daarbij gaat het vooral om partners die voor de Xerox producten ­ printers en multifunctionals, alsmede de bijbehorende software - een ruimere entrée bieden in de ICT-omgevingen. Nadat voor de zomer al overeenkomsten met Info¹Products en CSS werden afgesloten, kondigt Xerox nu ook de samenwerking aan met Promax Information Technology en met Discan.

Xerox beheert een belangrijk deel van het kopieervolume in de kantooromgeving. In dit segment is sprake van een stagnerende markt. Daar staat echter een stijging van printvolumes tegenover door toenemende inzet van netwerkprinters en multifunctionele producten voor zowel printen, kopiëren, scannen en faxen. Producten die een wezenlijk bestanddeel vormen van automatiseringsoplossingen die veelal worden geadviseerd en gerealiseerd door ICT-bedrijven. Om ook in deze markt een steeds belangrijkere rol te kunnen spelen, is uitbreiding van het distributiekanaal met ICT-partners zoals VARs en systeemintegrators voor Xerox noodzakelijk. Partners die ­ samen met Xerox ­ hun cliënten kunnen adviseren en bedienen op het gebied van optimalisering van de documentenstromen en werkprocessen in hun organisaties. Content Management en Document Management, CRM en ERP zijn daarbij enkele kernbegrippen. Optimale inzet van printapparatuur en de daarbij behorende ondersteunende software, alsmede een beheersbare Total Cost of Ownership, vormen steeds belangrijkere strategische aspecten bij de optimalisatie van de kantoorwerkzaamheden.

Gezien hun profiel en activiteiten heeft Xerox hoge verwachtingen van de samenwerking met de nieuwe business partners. Info¹Products te Bodegraven richt zich met verkoop, installatie, beheer en onderhoud van automatiseringstoepassingen vooral op grote bedrijven en organisaties, en zal in haar totaalaanbod ook de Xerox printers en multifunctionals meenemen. CSS (Computer Services Solutions) opereert vanuit verschillende divisies in de markten voor detachering, software-ontwikkeling (o.a. Exact) en telecommunicatie binnen zowel het mkb als in de top 500 bedrijven. Promax Information Technology te Bergschenhoek is een van de belangrijkste Lotus resellers van IBM en concentreert zich volledig op het aanbieden van totaaloplossingen. De Xerox hardware en software worden ingezet om de portal functie (input naar en output van het hetwerk door scan- en printapplicaties) compleet in te vullen. Belangrijk focusgebied is daarbij CRM. Discan tenslotte heeft een archiveringstoepassing ontwikkeld waarbij de Xerox producten de input en output functies zullen vervullen. Klantprojecten worden in alle gevallen uitgevoerd in nauwe samenwerking met en overleg tussen de account managers van de business partners en van Xerox.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/­management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.