Ingezonden persbericht

Iomega scoort met beste marketingprogramma op System Builder Summit 2002

Amsterdam, 28 november 2002 ? Iomega, leverancier van draagbare oplossingen voor gegevensbeheer, heeft op de 'Best of System Builder Summit Awards 2002', onlangs door Vision Events georganiseerd in Amsterdam, de onderscheiding voor het beste marketingprogramma in de wacht gesleept met haar succesvolle ioclub. De award geldt als een van de hoogste onderscheidingen in de branche voor Original Equipment Manufacturers (OEM).

Iomega en haar marketingprogramma voor resellers, ioclub, waren naast Microsoft en Trident genomineerd in de categorie marketing. Het bedrijf werd tot winnaar gekozen door meer dan 110 van de beste systeembouwers van Europa. Het ioclub-programma, dat in maart van dit jaar werd gelanceerd, is een op internet gebaseerd partnerprogramma dat is opgezet om de relatie met de Europese resellers van Iomega te verstevigen. Sinds de introductie van ioclub hebben al bijna 4000 resellers uit heel Europa zich aangemeld, en het programma blijft snel groeien. Leden van de club worden tegen geringe kosten ondersteund bij het opzetten van marketingcampagnes, ontvangen eerder dan anderen informatie over nieuwe Iomega producten, en beschikken over speciale ioclub customer support via internet.

Over ioclub

Het ioclub-programma is een uitgebreid partnerprogramma voor Iomega resellers. Het is een bonusprogramma dat hun de marketing- en verkooptools verschaft om Iomega producten te verkopen, en hen onmiddellijk en direct laat profiteren van hun succes daarin.

Deelnemende resellers ontvangen punten wanneer zij Iomega producten inkopen bij een distributeur die ook deelneemt aan ioclub. Deze punten kunnen zij inwisselen voor bonussen, die kunnen bestaat uit deelname aan reclamecampagnes, producttrainingen en verkooptools. Het kunnen echter ook meer persoonlijke bonussen zijn zoals cadeaubonnen voor gerenommeerde winkels in de hele wereld.

Vision Events
Vision Events, een onderdeel van Gartner, organiseert zeer gerichte zakelijke evenementen voor systeembouwers, eindgebruikers en toonaangevende maar ook startende leveranciers, die elkaar ontmoeten tijdens besloten bijeenkomsten. Hier gaan zij strategische samenwerkingsverbanden aan om hun positie in te technologiesector te verstevigen. Meer informatie over Vision Events vindt u op http://www.visionevents.com.
Gartner
Gartner is een onderzoeks- en adviesbureau dat meer dan 10.000 klanten van dienst is bij het doorgronden van technologie ten behoeve van de groei van hun onderneming. Bedrijfsonderdelen van Gartners zijn Gartner Research, Gartner Consulting, Gartner Measurement en Gartner Events. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1979 en dat haar hoofdvestiging heeft in Stamford, Connecticut (Verenigde Staten), heeft 4.300 medewerkers, waaronder 1200 onderzoeksanalisten en consultants, in meer dan 90 vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf behaalde over het boekjaar 2001 een omzet van $952 miljoen. Meer informatie over Gartner vindt u op http://www.gartner.com.

Iomega
Iomega International SA is een Zwitserse dochteronderneming van Iomega Corporation. Het bedrijf produceert en verkoopt gebruiksvriendelijke, hoogwaardige opslagoplossingen waarmee mensen hun digitale bescheiden kunnen beschermen, beveiligen, vastleggen en delen. De bekroonde opslagproducten van Iomega zijn de populaire Zip 100MB en Zip 250MB drives en de nieuwe Zip 750MB drive, naast de zeer goed presterende Iomega HDD draagbare harde schijven met een capaciteit van 20 tot 40GB, de Iomega HDD externe harde schijven met een capaciteit van 80GB tot 120GB, en externe Iomega CD-RW drives. De Iomega software voor automatische backups, de Iomega Sync software en de HotBurn software voor het branden van cd's vereenvoudigen de bescherming van gegevens en het delen van bestanden thuis en op kantoor. Voor netwerken bieden de nieuwe Iomega NAS servers een capaciteit van 480GB tot 720GB. Meer informatie over Iomega vindt u op http://www.iomega.com.
# # #