Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Ingrian beschermt informatie op het Internet

Ingrian Networks introduceert versleutelingssysteem voor bestaande netwerktoepassingen

Amsterdam, 28 november 2002 - Na eerdere introductie deze zomer van beveiligde webtoegang tot Microsoft Outlook en IBM Lotus iNotes - zonder gebruikmaking van een VPN -, introduceert Ingrian Networks nu een netwerksysteem voor de beveiliging van bedrijfstoepassingen en gegevens op bedrijfsservers, opslagsystemen en in databases.

De Ingrian Networks-oplossing beschermt de belangrijkste servers van bedrijfstoepassingen door middel van JCE, de Java Cryptography Extension, een onderdeel van Java 2 (Standard Edition, SDK versie 1.4.1), dat bijvoorbeeld wordt ondersteund door Sun ONE Application Server, BEA Weblogic, IBM Websphere, Oracle Application Server en Apache Tomcat.

De Ingrian Networks-oplossing betekent een doorbraak voor wie bedrijfstoepassingen eenvoudig, voordelig en effectief wil voorzien versleutelingsmogelijkheden. Het systeem maakt het mogelijk om opgeslagen gegevens van credit cards, gebruiksnamen, wachtwoorden en documenten te beveiligen tegen diefstal, vervalsing en ongeoorloofde toegang. Het systeem maakt het eenvoudig te voldoen aan wet- en regelgeving ten aanzien van de bescherming van de persoonlijkheidssfeer van klanten.

Tot nogtoe werden verleutelingsfuncties voor toepassingen en gegevens afgehandeld op de afzonderlijke toepassingsservers, met nadelen als een mindere bescherming van sleutels, verminderde prestatie van server en toepassing, ingewikkelder serverbeheer en hogere kosten: problemen die bedrijven er vaak van hebben weerhouden een goed beveiligingsbeleid voor de bescherming van gevoelige gegevens in te voeren.

De Ingrian Networks-versleutelingsoplossing is de eerste die alle genoemde bezwaren ondervangt door bestaande servers van alle versleutelingstaken te ontslaan en op het aanvullende Ingrian Networks-systeem af te handelen. Alle sleutels liggen veilig opgeslagen in de hardware, waarbij er de keuze is voor nog verdergaande zekerheid met Ingrian Networks-systemen die zich voegen naar de FIPS 140-2 level 3 standaard, voor een onovertroffen beveiliging van de geheime sleutels.

De Ingrian Networks-versleutelingsoplossing is onmiddellijk beschikbaar en is toepasbaar in combinatie met alle bestaande Ingrian Networks-platforms. Het apparaat wordt beheerd vanuit Ingrians bestaande beheertoepassing. Er is ook een ´active-passive failover´-configuratie leverbaar voor de allerhoogste beschikbaarheid van de serverfuncties.

Ingrian productfuncties
Ingrian Networks oplossingen voor de actieve beveiliging van webtoepassingen, zijn van nul af ontwikkeld met veiligheid als uitgangspunt. Ze combineren uitbreidbare hardware met geavanceerde beveiligingssoftware en beveiligen buiten webtoepassingen en hun opgeslagen gegevens ook de gegevens die worden verzonden. Aanvullend is de Ingrian Service Engines-softwaremodule die gebruikers van een uitgebreide reeks geavanceerde veiligheidsmogelijkheden voorziet. Het gehele productassortiment bouwt voort op Ingrians gepatenteerde oplossingen met hun waardevolle mogelijkheden zoals SSL-versnelling, gegevensversleuteling, waarborging van gegevensbetrouwbaarheid, bescherming tegen indringers en beheer van persoonlijke softwaresleutels en -certificaten.

Over Ingrian Networks
Ingrian Networks is de toonaangevende aanbieder van oplossingen voor actieve beveiliging van webtoepassingen, ter bescherming van die toepassingen en hun gegevens binnen organisaties en over het internet. De onderneming heeft hard- en softwarecomponenten samengesteld tot gepatenteerde oplossingen die webtoepassingen, opgeslagen gegevens en getransporteerde gegevens beschermen, het beheer vereenvoudigen en de gegevensdoorvoer optimaliseren. Ingrian-oplossingen vinden wereldwijd hun toepassing in grote ondernemingen, financiële instellingen, bij de overheid en in de gezondheidszorg. IngrianNetworks is opgericht in januari 2000 en is gefinancierd met 26 miljoen dollar aan particuliere gelden en risicokapitaal van onder meer American Express, JAFCO Ventures, Prism Venture Partners en Partech International. De ervaren directie bestaat uit topbestuurders, afkomstig van Nortel Networks, CacheFlow en de Stanford University. Het hoofdkantoor staat in Redwood City, Californië, V.S. Meer informatie biedt www.ingrian.com.

Meer informatie voor de pers:

Ingrian Networks NL Ingrian Networks VS Lubbers & De Jong Milton Cyrus Valerie Beaudett Piet van Reeuwijk (0653) 79 34 41 00 1 (650) 261 24 00 (020) 421 05 65

milton@ingrian.com valerie@ingrian.com piet@l-dj.nl