Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 28-11-2002 Persbericht district De Leijgraaf

BROMFIETSER AANGEHOUDEN, Uden

Een 16-jarige bromfietser uit Uden is woensdagmiddag aangehouden aan de Violierstraat in zijn woonplaats, omdat hij een stopteken van de politie negeerde. Een motoragent zag de man op de Patsoor Spieringsstraat rijden op zijn bromfiets zonder helm. Toen hij de bromfietser een stopteken gaf, ging hij er vandoor. Op de Violierstraat kwam de bromfietser ten val. Hij probeerde nog te voet te vluchten, maar de motoragent kon hem aanhouden. Die middag is hij met een proces-verbaal heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE, Veghel

De politie hield woensdagmiddag een snelheidscontrole op de N.C.B.-laan in Veghel. In totaal werden 96 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u terwijl 50 km/u daar is toegestaan.

ONDER INVLOED, Veghel

Een 45-jarige inwoonster van Veghel is woensdagavond aangehouden in haar auto op het Prins Willem Alexander Sportpark in haar woonplaats. Een getuige had de vrouw even daarvoor al wankelend naar haar auto zien lopen. Toen de vrouw aanstalten maakte om te gaan rijden, werd zij door de getuige staande gehouden. De gewaarschuwde politie hield de vrouw aan. Omdat ze niet voldeed aan de vordering tot blaasproef kreeg zij een rijverbod van 24 uur. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.