Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 28-11-2002 Persbericht district Den Bosch

DODELIJKE VERKEERSONGEVAL, Elshout

Een 46-jarige vrouw uit Elshout is woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Mayweg in Elshout. Het slachtoffer liep met haar hond langs de Mayweg in de richting van de Elshoutseweg, toen zij van achteren aangereden werd door een brommobiel bestuurd door een 88-jarige inwoner van Drunen. De man had de vrouw niet opgemerkt. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag hield de politie een 22-jarige inwoner van Vlijmen en een 23-jarige inwoner van Nieuwkuijk aan. Getuigen zagen dat de mannen gereedschap meenamen uit een winkel aan de Vogelstraat zonder te betalen. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

AANGIFTE VAN MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Een 16-jarige Bossche heeft gistermiddag aangifte gedaan van mishandeling. Ze was eerder die middag uit school gekomen met twee vriendinnen. Op de kruising Hervensebaan/Bruistensingel werd ze aangesproken door een groepje jongens. Toen ze aangaf dat ze daar niet van gediend was, werd ze door één van de jongens geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat twee jongens zich verdacht ophielden tussen geparkeerde auto`s aan de Brabantlaan in `s-Hertogenbosch. Getuigen hadden dat gezien. Toen de politie ter plaatse kwam bleek een ruit van een auto vernield te zijn en een buitenspiegel van een andere auto. Inmiddels hadden de getuigen de twee jongens, beide inwoners van `s-Hertogenbosch (13 en 15 jaar oud) aangehouden. De jongens zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

MISHANDELD NA AANRIJDING, `s-Hertogenbosch

Een 39-jarige inwoner van Veldhoven heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. De man was die middag betrokken bij een aanrijding op de Helftheuvelweg in `s-Hertogenbosch. Een vermoedelijk 36-jarige Bosschenaar reed met zijn auto achterop de auto van het slachtoffer. Toen beide mannen uitstapte, sloeg de Bosschenaar het slachtoffer een aantal malen in zijn gezicht. Daarna stapte de verdachte terug in zijn auto en reed weg. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Een 26-jarige Bosschenaar is woensdagavond aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht die avond een 52-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch mishandeld te hebben voor zijn woning. De 52-jarige Bosschenaar liep hierbij diverse verwondingen op aan zijn hoofd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

OVERLAST VUURWERK, Rosmalen

Inmiddels heeft politie Rosmalen al verschillende overlast meldingen, met betrekking tot het afsteken van vuurwerk, binnen gekregen. Politie Rosmalen heeft de afgelopen weken al 8 jongeren uit Rosmalen en Hintham doorverwezen naar bureau HALT voor het afsteken danwel voorhanden hebben van vuurwerk. Het maakt niet uit of men één rotje bij zich heeft of een aantal strijkers, vuurwerk mag je nu nog niet hebben en zeker niet afsteken. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Bij de legale verkooppunten mag dit jaar uitsluitend op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december vuurwerk worden verkocht. Van 9 december 2002 tot 10 januari 2003 gaat politie Rosmalen nog intensiever controleren op het afsteken van vuurwerk. Burgers die overlast ondervinden worden nadrukkelijk verzocht om dit, telefonisch via 0900-8844, te melden bij de plaatselijke politie. Indien men weet waar vuurwerk illegaal opgeslagen ligt of verhandeld wordt kan dit desgewenst anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000.