Ingezonden persbericht

ThinkQuest finale leerlingen levert fantastische websites op !

Op 28 november was het feest in de School van de Toekomst in Den Bosch. Leerlingen in de categorie van 12 tot 15 jaar en in de categorie 16 jaar en ouder ontvingen prachtige prijzen voor hun websites die ze bouwden voor ThinkQuest. Websites die interessant voor hun leeftijdgenoten waren. Er werd voor meer dan euro 40.000 aan prijzengeld uitgekeerd: de hoofdprijs van euro 10.000 euro, de eerste, tweede en derde prijzen van respectievelijk euro 5.000, euro 3.500 en euro 2.000 en extra prijzen van euro 1.000 en aanmoedigingsprijzen van euro 250.

Het feest begon met een aantal toespraken. Toine Maes, directeur van Kennisnet, het onderwijsportal van Nederland, opende de dag. Edwin Rutten was goed ingevoerd in de materie en ondervroeg met humor de teams over het hoe en waarom van hun website. De finalisten werden ook nog toegesproken door Frans Schouwenburg, doelgroepmanager voortgezet onderwijs van Kennisnet, en door Jeroen Loeffen van Rebel Today, een internetplatform voor en door jongeren.

Wie wint?
Het werd steeds meer geanimeerder in de zaal. Wie zou de hoofdprijs winnen? En in welke categorie? Vol aandacht werd geluisterd naar Edwin Rutten die samen met de juryvoorzitter, Marlies Wijnen, bekend maakte wie de prijswinnaars waren.

De hoofdprijs is gewonnen door een team van het Stanislas College uit Delft dat een website heeft gemaakt voor het voortgezet onderwijs: DNA: de kern van elk leven. Een prachtige site die gebruikt kan worden voor het vak Biologie. De vakjury vond de site prachtig vormgegeven met veel eigen materiaal, zeer informatief en goed bruikbaar in de lespraktijk. Kortom een site die uitnodigt om mee aan de gang te gaan.

Categorie 12-15 jaar
Voor de categorie leerlingen van 12-15 jaar ging de eerste prijs van euro 5.000 naar de site GeL: Grieks en Latijn voor beginners. Deze site bevat lessen Latijn en Grieks. Er is een grammaticaoverzicht, een woordenboek, er zijn toetsen en spelletjes. De tweede prijs werd gewonnen door een team dat in de geschiedenis van de spionage is gedoken. Voorzien van spannende muziek en spionage-achtige activiteiten zoals het maken van je eigen geheimschrift en allerlei spelletjes, wordt de bezoeker van de website Spionage educatief vermaakt. De derde prijs ging naar een team dat een website had gemaakt over Gentechnologie. De site informeert over alle facetten van gentechnologie: van theorie en wetgeving tot de ethische problematiek die daarmee samenhangt.

Categorie 16 jaar en ouder
De eerste prijs in de categorie voor leerlingen van 16 jaar en ouder werd gewonnen door het team van de website Koning Arthur en de Middeleeuwse literatuur. Deze educatieve site is zeer informatief en neemt de bezoeker bij de hand op zoek naar de Middeleeuwse literatuur. Er kunnen fragmenten gelezen en Middeleeuwse muziek beluisterd worden. Een prima site om te gebruiken bij de literatuurlessen Nederlands. De tweede prijs in deze categorie werd gewonnen door een team met een website over de hersenen: Brein. Een mooi vormgegeven informatieve site met leuke toetsen en toegesneden op de doelgroep. De derde prijs ging naar de website Spirit of speed, een website over formule-1 races.

Het prijzenfestival was daarmee nog niet ten einde. Nog meer teams werden verblijd met prijzen: met extra prijzen en aanmoedigingsprijzen. Een geslaagde dag met geslaagde websites en blijde winnaars.

De einduitslag, een overzicht van alle inzendingen en een fotoverslag van de dag is te vinden op
www.thinkquest.nl/klas/finale2002.php.

Wat is ThinkQuest?
ThinkQuest is een label van Kennisnet dat jaarlijks een aantal webstrijden organiseert voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert het internetgebruik op scholen.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de organisatie:
ThinkQuest van Kennisnet
info@thinkquest.nl
Tel: 079 323 09 96

Meer informatie over ThinkQuest
http://www.thinkquest.nl

Meer informatie over Kennisnet:
www.kennisnet.nl