Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-11-2002 2e Persbericht van 28 november 2002

Voetbalwedstrijd PSV Willem II
Naar aanleiding van de mededeling, door NS Chartertrains, dat er komende zaterdag geen treinverkeer mogelijk is op het baanvak wat toegang geeft tot de halte Eindhoven Stadion, is er door de burgemeester van Eindhoven bepaald dat er, voor de supporters van Willem II, in plaats van een treincombi een verplichte buscombi gehanteerd moet worden. Hiertoe is een brief gestuurd aan de burgemeester van Tilburg, de politie van Tilburg en Willem II. Uitsluitend supporters die gebruik maken van de buscombi regeling hebben toegang tot het stadion. De politie zal hier streng op toezien.

Eindhoven: motorrijder gewond bij verkeersongeval Een man van 39 uit Eindhoven is donderdagmorgen rond 8.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Barrierweg en Barth van Bassenstraat. De man reed met zijn motor op de Barrierweg en gaf op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende personenauto. De auto werd bestuurd door een 29-jarige Eindhovense. De motorrijder kwam bij de aanrijding ten val en is met rugletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Bedreiging
Donderdag om 12.30 uur is op het Begijnenhof een 41-jarige Eindhovense aangehouden. De vrouw had een ambtenaar van sociale zaken bedreigd. Dat gebeurde na een gesprek tussen beiden. De ambtenaar sloeg alarm waarop collegas en beveiliging toeschoten en de vrouw aanhielden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Reusel: Elf fietsers op de bon
De politie heeft donderdagmorgen een verlichtingscontrole gehouden op de Wilhelminalaan in Reusel. Er zijn elf fietsers bekeurd die hun verlichting niet in orde hadden.

Best: Diefstal pony
In Best is tussen woensdag 11.00 en donderdag 10.30 uur een grijze blauwschimmel-Shetland pony gestolen. Het dier liep in een wei aan het Achterste Broekweg in Best. Bij vijf andere paarden in de wei was een halster van touw aangebracht.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur heeft de politie op de Tienendreef een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 146 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed maar liefst 110 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Donderdag rond 14.00 uur is bij een 23-jarige Valkenswaardse haar portemonnee met enkele honderden euros gestolen. De vrouw had haar portemonnee in een jaszak opgeborgen. Toen ze op de Markt bij een gebakskraam wilde betalen ontdekte ze de diefstal.

Helmond: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 9.30 en 12.15 uur heeft de politie op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 48 overtreders bekeurd. De hoogste snelheid was 71 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Politie zoekt getuigen mishandeling
Woensdagavond rond 19.00 uur is op de Sjef Remmenlaan een 12-jarige autistische jongen door een nog onbekende jongen, zonder enige reden, hard in zijn buik getrapt. De jongen liep bij zijn zus die een pony leidde. Ter hoogte van het speeltuintje kwamen drie jongens van rond de 14 tot 15 jaar oud, op fietsen uit de richting van de Slegersstraat gereden. Een van die jongens schopte het slachtoffer zo hard in zijn buik dat hij achterover viel. De jongens reden weg richting Windmolenstraat. De politie is op zoek naar getuigen. Een man die reageerde op het voorval wordt met name gevraagd contact op te nemen met de politie van Helmond. Tel. 0900 8844.