Nieuwsbericht

donderdag, 28 november 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Paard zeer ernstig gewond na aanrijding
Bergen, woensdag 27 november 2002.
Woensdagmiddag raakte een paard ernstig gewond nadat het in aanrijding was gekomen met een auto. Het dier liep met een begeleider over de Groeneweg toen het werd ingehaald door een personenauto met aanhanger. Toen de auto het paard was gepasseerd stapte het dier weer op de rijbaan en werd geraakt door de aanhanger. Het paard raakte hierbij zeer ernstig gewond en werd ter plaatse onderzocht door en dierenarts. In overleg met de eigenaresse werd besloten het dier ter plaatse in te laten slapen.

Verkeerscontrole
Alkmaar, woensdag 27 november 2002.
Tussen 13.30 en 15.00 uur werd een controle gehouden op het verkeersplein Kooimeer. Deze controle was speciaal gericht op het negeren van het rode verkeerslicht. Er werden 13 bestuurders bekeurd voor deze overtreding. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij zich niet hield een de richtingspijlen in de voorsorteervakken.

Vernielingen aan politiewagens
Alkmaar, donderdag 28 november 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag zijn verschillende vernielingen gepleegd aan opvallende politieauto's die geparkeerd stonden op een bedrijventerrein aan de Smaragdweg. Van één auto werden alle ramen vernield. Datzelfde gold voor een busje. Van een derde auto werd een portierraam ingeslagen. De totale schade is aanzienlijk.

Bestuurder invalidenvoertuig verdronken
Heerhugowaard, donderdag 28 november 2002.
Donderdagmiddag kort na 13.30 uur reed een 50-jarige bestuurder van een invalidenwagen uit Heerhugowaard over het fietspad langs de Mondriaanlaan. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur van zijn voertuig en kwam in een naast het fietspad gelegen sloot terecht. Enige tijd later werd hij daar aangetroffen door een voorbijganger die direct te water ging. Het lukte hem echter niet om de man uit het water te krijgen. Dit lukte wel met behulp van politie en brandweer. Het bleek echter dat de man, vermoedelijk door verdrinking om het leven was gekomen.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Breezand, woensdag 27 november 2002.
Woensdagmiddag tussen 16.30 en 18.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N249 waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 650
Aantal overtredingen: 15
Hoogst gemeten snelheid: 129 km/u

Jongen mishandeld
Den Helder, woensdag 27 november 2002.
Woensdagavond tussen 20.10 en 20.20 uur werd een 18-jarige jongen uit Den Helder mishandeld door een negroïde jongen die deel uitmaakte van een groep van vier negroïde jongens. Het slachtoffer liep over de Spoorstraat toen hij door de dader werd aangesproken. Hij wilde de portemonnee van het slachtoffer hebben. Deze weigerde dat en liep door. De dader volgde hem samen met de drie andere jongens en eiste wederom de portemonnee van het slachtoffer. Toen hij dat weer weigerde en zei dat hij zelf maar moesten gaan werken voor zijn geld, werd het slachtoffer een aantal keren geslagen. Na een aantal slagen te hebben geïncasseerd en te hebben uitgedeeld, wist het slachtoffer te ontkomen. De dader is ongeveer 1.90 m lang en droeg een donkere spijkerbroek en een zwarte jas. Hij droeg een capuchon met een bontrand. De leeftijd van de dader is tussen de 16 en 18 jaar. Er zijn geen signalementen bekend van de andere drie jongens.

Rijden onder invloed van alcohol.
Den Helder, donderdag 28 november 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Marsdiepstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De man blies 490 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Politie zoekt getuigen van ernstige ongeval
Schagerbrug, donderdag 28 november 2002.
De politie is op zoek naar getuigen van een zeer ernstige aanrijding op de Provincialeweg N248 tussen Grote Sloot en de Dijkweg. Deze aanrijding vond plaats op dinsdagavond 26 november 2002. Bij deze aanrijding raakten vier mensen ernstig gewond. Gisteren overleed een van de gewonden, een 43-jarige vrouw uit Schagen aan haar verwondingen. De politie heeft nog geen goed beeld over de juiste toedracht van het ongeval en verzoek getuigen contact met haar op te nemen. Zij kunnen contact op nemen met de politie in Schagen, telefoon 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontroles
Zwaagdijk, woensdag 27 november 2002.
Woensdagmiddag is er van 15.00 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Zwaagdijk in Zwaagdijk. In die periode zijn 40 voertuigen gecontroleerd waarvan er 11 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Sijbekarspel, donderdag 28 november 2002.
Donderdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Westerstraat in Sijbekarspel. In die periode zijn er 85 voertuigen gecontroleerd waarvan er 5 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Fietsverlichtingscontroles
Grootebroek, woensdag 27 november 2002.
Woensdagavond is er van 18.30 uur tot 20.45 een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Stede Broecweg, de Burgemeester Stuifbergenlaan en de Industrieweg in Grootebroek. In die periode zijn 8 fietsers bekeurd wegens het fietsen zonder deugdelijke verlichting.
Berkhout, donderdag 28 november 2002.
Donderdagochtend is er een fietsverlichtingscontrole gehouden langs het Westeinde in Berkhout. Er zijn 30 fietsers gecontroleerd waarvan er 8 een bekeuring kregen wegens fietsen zonder deugdelijke verlichting.
Grootebroek, donderdag 28 november 2002.
Donderdagochtend is er van 7.00 uur tot 7.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Raadhuislaan, Wijzend en Stede Broecweg in Grootebroek. In die periode zijn 64 fietsers gecontroleerd waarvan er 3 bekeurd zijn wegens fietsen zonder deugdelijke verlichting.

Verkeerscontrole
Zwaagdijk/Hoogkarspel, woensdag 27 november 2002. Woensdagmiddag is er van 15.00 uur tot 16.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Zwaagdijk in Zwaagdijk. In die periode zijn 7 bromfietsers bekeurd wegens het rijden met een opgevoerde bromfiets. Ook heeft een bromfietser een bekeuring gekregen wegens het rijden zonder rijbewijs. Van 16.30 uur tot 17.00 uur werd er gecontroleerd langs de Streekweg in Hoogkarspel. Hierbij zijn 2 bromfietsers bekeurd wegens het rijden met een opgevoerde bromfiets.

Auto gestolen
Avenhorn, donderdag 28 november 2002.
Tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 7.15 uur is er een auto gestolen vanaf het Drecht in Avenhorn. Het betrof een grijze Audi 80. Toen de eigenaar aangifte ging doen, kwam hij zijn auto tegen op de Kathoek in Avenhorn. De auto bleek opengebroken te zijn en het contactslot is vernield. Het is onbekend wie de auto tijdelijk heeft ''geleend''.