Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-11-2002
Persbericht van donderdagmiddag 28 november 2002

Ron Reinds verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Telefoon 0592 - 361228 of 06 - 52 52 87 07.

Verkeersongeval

Hooghalen Vanmorgen reed een 28-jarige man uit Schoonebeek met zijn auto over het Oranjekanaal ZZ. Hij trok een zogenaamde autoambulance waarop autos vervoerd kunnen worden. Hij kwam daar een 38-jarige man uit Hijken tegen die daar met zijn personenauto reed. Toen ze elkaar passeerden botste de man uit Hijken met zijn auto tegen de wielen van de aanhangwagen waardoor ze afknapten. De bestuurder van de combinatie dreigde even het kanaal in te gaan maar wist de zaak op de weg te houden waarna hij schuin over de weg tot stilstand kwam. Een andere tegemoetkomende auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Hijken botste hierna tegen deze auto aan. De 38-jarige man had licht letsel maar ging niet naar het ziekenhuis.

Ongeval met letsel

Koekange Vanmorgen kwam een vrouw uit Koekange (leeftijd onbekend maar ruim 80 jaar) met haar fiets te vallen toen zij over de Dorpsstraat reed. Een ambulance leek haar overdreven maar een arts die ter plaatse kwam constateerde een vermoedelijke heupfractuur waarna zij alsnog per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht om fotos te maken.

Diefstal uit bedrijf

In de afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Wenkebachstraat. De toegangsdeuren van het kantoorgedeelte werden opengebroken waarna een geldkistje met inhoud werd ontvreemd. (paar honderd euro) Een 53-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte.

Frederiksoord - In een kantoor van een bedrijf werd vannacht ingebroken. Via een verbroken raam kwam men binnen waarna kasten werden opengebroken. Er zijn telefoonkaarten en geld weggenomen (onbekend bedrag). Een 36-jarige man uit Vledder deed aangifte namens het bedrijf.

Diefstal uit winkel

Assen - Een winkelbedrijf aan de Borgstee deed aangifte van diefstal van 21 dekbedovertrekken. Niet bekend wanneer dat gebeurd is. Het bedrijf heeft een schade van 750 euro.

Dievegge aangehouden

Meppel Vanmiddag was een 76-jarge man uit Ruinerwold aan het kopiëren in een supermarkt. Toen het apparaat vastliep ging hij hulp halen waarbij hij zijn portemonnee liet liggen. Toen hij even later terug kwam was de beurs verdwenen. Via video-opnamen werd het signalement van de mogelijke dievegge bekend. Zij werd later door agenten op de Weteringstraat herkend en aangehouden. Toen agenten de 63-jarige vrouw uit Diever confronteerde met de video-opnamen bekende zij dat zij de portemonnee had weggenomen. De portemonnee met inhoud werd door haar teruggegeven.