Gemeente Zaanstad

Politiek cafe begint aan tweede jaar, het programma voor 28 november

maandag 25 november 2002

Actuele politiek situatie onderwerp van gesprek

Op 28 november wordt het eerste politieke café georganiseerd in Het Paleis op de Dam in Zaandam met de titel Stadhuis op stelten?. De actuele politieke situatie zal onderwerp van gesprek zijn.

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart jl. zijn door Zaanradio en de gemeente Zaanstad vier politieke cafés georganiseerd rond diverse themas. Hoogtepunt was het lijsttrekkersdebat in de Bullekerk.

Na de verkiezingen is besloten de politieke cafés terug te laten keren om de gemeenteraad een podium te geven waarop zij direct met de inwoners van Zaanstad in discussie kunnen gaan.

Het programma van 28 november:

19.30 uur Zaal open /muziek

20.00 uur Links, linkser, linkst
ROSA, GroenLinks, PvdA en SP strijden om de titel wie is de meest linkse partij in Zaanstad. Aan tafel Ruud Pauw (ROSA), Bert Boer (GroenLinks), Ishak Yigit (PvdA) en Anna de Groot (SP)

20.25 uur zeepkist met politiek actuele onderwerpen

20.35 uur politici: handen uit de mouwen
Vertegenwoordigers van instellingen en bedrijfsleven geven hun mening over de verwachtingen voor de toekomst. Houden de bestuurders de ruggen recht en gaan ze voor de voorgestelde plannen ? Aan tafel Jan van de Wardt (voorzitter VVZ, oud raadslid, lid van Provinciale Staten namens het CDA ) en Fred Sanders (directeur ZVH).

20.55 uur muziek

21.00 uur column door Ed Blaauw, journalist van het Haarlems Dagblad, inwoner van Zaanstad.

21.05 uur 3½ jaar brancardmeerderheid?
Twee wethouders worden bevraagd naar de kansen om 2006 te halen. Moet dat met de overgebleven partijen of wordt gezocht naar verbreding van het politieke draagvlak en wordt dit zichtbaar in het college ? Aan tafel twee wethouders Nel Kroesen-van Gelderen (CDA) en Judith Schouten-Burger (VVD).

21.30 uur Einde politiek cafe, tijd om na te praten

De presentatie van het Politiek Cafe is weer in handen van Hans Bosma (oud-journalist in de Zaanstreek) en Jos Heeremans (journalist Radio Noord Holland).

Iedereen is van harte welkom in Het paleis op de Dam in Zaandam.

Het Politiek Cafe wordt live uitgezonden door Zaanradio, 107.1 Mhz in de ether en 103.3 Mhz op de kabel.