Gemeente Nuenen


28/11/2002
Bronzen gemeentelijke erepenning voor mevrouw Coolen-van Santvoort

Op donderdag 28 november neemt waarnemend burgemeester mr. W.R. Ligtvoet afscheid van Het Burgercomité Nuenen c.a. Dit comité heeft zich meer dan 10 jaar ingezet om annexatie bij Eindhoven met argumenten tegen te houden. Bij deze gelegenheid zal waarnemend burgemeester mr. W.R. Ligtvoet om 18.30 uur in restaurant De Lindehof in Nuenen, mevrouw
W.J.M.H. Coolen- van Santvoort onderscheiden met een BRONZEN EREPENNING VAN DE GEMEENTE NUENEN, GERWEN EN NEDERWETTEN.

Mevrouw Coolen-van Santvoort is vanaf de oprichting in 1991 lid en sinds 1992 actief als eerste secretaris van Het Burgercomité Nuenen c.a. Dit comité werd vanuit de bevolking van Nuenen, Gerwen en Nederwetten opgericht met het doel om annexatie c.q. herindeling bij Eindhoven op argumenten tegen te houden. In de functie van secretaris verzorgde mevrouw Coolen niet alleen de standaard secretariële zaken, maar fungeerde zij ook als vice-voorzitter. Samen met de voorzitter bestudeerde zij heel zorgvuldig alle stukken en rapporten, waardoor zij een grote steun was in het opstellen van reacties naar gemeenten, provincie, ministerie en volksvertegenwoordiging welke zich bezighouden met de herindelingsproblematiek.

Naast haar bezigheden van het burgercomité Nuenen c.a. is mevrouw Coolen actief voorzitter van het V.A.C. (Vrouwen Advies Commisie) en uit dien hoofde maakt zij ook deel uit van de Woonadviesgroep Woonkeur in de gemeente Nuenen c.a. In het verleden is zij diverse jaren secretaris geweest bij Hockeyclub HCN en heeft ze tijd besteed in het kerkbestuur van de v.m. Sint Andries-parochie.

Mevrouw Coolen is een vrijwilligster die continu een niet aflatende bijdrage levert aan de maatschappelijke samenleving van Nuenen c.a.