Rijksvoorlichtingsdienst


Afzender: RVD / KH
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 20-11-2002 10:28

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

PRINS BERNHARD OPENT WEBSITE OORLOGSGRAVENSTICHTING

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden neemt donderdag 28 november op Paleis Soestdijk de website van de Oorlogsgravenstichting in gebruik.

De Oorlogsgravenstichting onderhoudt wereldwijd in meer dan 50 landen ongeveer 55.000 graven van Nederlandse oorlogsslachtoffers, van mannen en vrouwen, burgers en militairen. Daaronder zijn ook een aantal graven van Nederlandse militairen die tijdens humanitaire en/of vredesmissies het leven hebben gelaten. Ongeveer 8.000 verspreid gelegen graven in Nederland van militairen van de geallieerde strijdkrachten vallen ook onder de zorg van de Stichting.

Van ongeveer 125.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers van wie de graven niet bekend of aanwijsbaar zijn, houdt de Stichting de nagedachtenis in ere, doordat hun namen zijn opgetekend in haar Gedenkboeken.

De website van de Stichting biedt de mogelijkheid het Slachtofferregister te raadplegen. Het bevat de gegevens van ongeveer 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers, van wie bij circa 55.000 tevens de grafligging is aangegeven.

Daarnaast biedt de website informatie over de Stichting, haar werkzaamheden en haar diensten. Zo kan men bijvoorbeeld een bloemstuk voor een graf in Indonesië en Thailand bestellen of een reisbiljet naar de Nederlandse erevelden in Duitsland aanvragen.

De website is na de opening te vinden via www.ogs.nl