Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel, diefstal strandt in sloot
Publicatiedatum: 28-11-2002
Een dief probeerde vanochtend (rond 02.00 uur) een vrachtwagen te stelen van een bedrijf aan de Holleweg. De dader wist in de vrachtwagen te komen, kreeg hem ook aan de praat en reed weg. Hij had alleen een brede sloot over het hoofd gezien, waar hij dan ook inreed. Waarschijnlijk voelde hij nattigheid, concludeerde dat zijn poging was mislukt en nam de benen.
Bij nog twee andere vrachtwagens op het terrein is het contactslot geforceerd.
Wageningen, auto's zwaar beschadigd bij botsing Publicatiedatum: 28-11-2002
Twee personenauto's zijn dinsdagavond rond 20.30 uur zwaar beschadigd bij een ongeval op de Bennekomseweg. Op de plek waar men naar de Grintweg kan, liet een 51-jarige Edenaar een van links komende 45-jarige automobilist uit Wageningen niet voorgaan. Door de botsing raakten de beide wagens zwaar beschadigd. De twee bestuurders bleven ongedeerd.
Kootwijkerbroek, ongeval met materiële schade
Publicatiedatum: 28-11-2002
Een 70-jarige Barneveldse automobilist en een 48-jarige automobilist uit Otterlo zijn dinsdag rond 18.10 uur tegen elkaar gebotst. De Barnevelder reed over de Kootwijkerbroekerweg richting zijn woonplaats, toen hij aan zijn rechterzijde een koplamp zag schijnen. Hij dacht dat er een auto in een inrit wachtte. Bij het passeren zou de wagen echter met de achterzijde op de weg staan. Het is nog niet duidelijk of dit klopt, want de 48-jarige automobilist verklaarde dat hij niet op de weg stond. Zeker is dat er een botsing volgde, waarbij alleen sprake was van materiële schade.