Persberichten - 27/11/2002

Asahi Glass - Commissie voor het Bank- en Financiewezen keurt prospectus goed van Asahi Glass (AGC) voor uitkoopbod op de effecten Glaverbel die het nog niet bezit

Commissie voor het Bank- en Financiewezen keurt prospectus goed van Asahi Glass (AGC) voor uitkoopbod op de effecten Glaverbel die het nog niet bezit Tokio/Brussel, 27 november 2002 De Commissie voor het Bank- en Financiewezen heeft het prospectus goedgekeurd met betrekking tot het uitkoopbod (squeeze-out) door Asahi Glass Co., Ltd (J.AHG) op de effecten Glaverbel (GLAB.BRU) die het nog niet bezit. Het bod start op 3 december en loopt af op 16 december. Het uiteindelijke resultaat van het bod wordt spoedig na afloop van het bod bekend gemaakt. Zoals eerder aangekondigd, zullen de financiële voorwaarden van het uitkoopbod gedaan aan de aandeelhouders identiek zijn aan die van het oorspronkelijk openbaar overnameaanbod van AGC dat op 6 mei 2002 afliep. AGC biedt een cashprijs van EUR 140,86, wat overeenkomt met de prijs per aandeel van EUR 145 die werd geboden gedurende het oorspronkelijk openbaar overnameaanbod, verminderd met het bruto-bedrag van het intussen betaald dividend (EUR 4,14). Wat betreft de overige uitstaande effecten, hetzij de converteerbare obligaties en de aandelenopties, biedt AGC een cashprijs berekend volgens dezelfde methodes als die vervat in het initiële bod. Rekening houdend met het feit dat Glaverbel op 2 december een coupon zal uitbetalen aan de obligatiehouders werd de prijs voor de converteerbare obligaties aangepast tot EUR 3.577,34, hetzij het geaccumuleerde hoofdbedrag op 2 december 2002. Bank Degroof, de Belgische zakenbank die door AGC werd aangeduid als onafhankelijk expert, bevestigde dat de biedprijzen voor de verschillende effecten de belangen van de effectenhouders veilig stellen. De raad van bestuur van Glaverbel vergaderde op 24 september om te beraadslagen over het bod, het ontwerpprospectus en het verslag van Bank Degroof, en oordeelde dat de voorgestelde financiële voorwaarden gepast zijn. Aandeelhouders kunnen het bod aanvaarden door het indienen van het aanvaardingsformulier, opgenomen in het prospectus, bij de loketinstelling (Fortis Bank). Alle effecten die bij afloop van het uitkoopbod niet werden aangeboden, zullen geacht worden van rechtswege aan AGC te zijn overgedragen. Het bedrag dat overeenkomt met de prijs voor zulke effecten zal gedurende 6 maanden ter beschikking gehouden worden van hun vroegere eigenaars bij Fortis Bank, vervolgens ten gunste van zulke vroegere eigenaars in bewaring gegeven worden bij de Deposito- en Consignatiekas. Na afloop van het bod zal de Marktautoriteit het aandeel Glaverbel automatisch schrappen. Het prospectus is kosteloos verkrijgbaar - in de belangrijkste regionale filialen van de loketinstelling (Fortis Bank)
- op de maatschappelijke zetel van Glaverbel (Terhulpsesteenweg 166, 1170 Brussel) - op telefonisch verzoek bij Fortis Bank (0800/90301). Enkel voor informatieve doeleinden kan het prospectus ook geraadpleegd worden via het internet, op de websites www.beleggers.be.fortisbank.com en http://www.agc.co.jp/english. Voor meer informatie: Kiyotsugu Suzuki, AGC Investor Relations, Corporate Planning Division Tel: +81-3-3218-5240 Asahi Glass Company, Ltd produceert en verkoopt een uitgebreid gamma van glasproducten. De belangrijkste producten zijn glas voor de bouwindustrie, cathode-ray tubes en autobeglazing. Het bedrijf produceert ook elektronische onderdelen, chemische en keramische producten. AGC realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van USD 10,3 miljard. Voor meer informatie over het bedrijf zie ook http://www.agc.co.jp/english.

Bron: Asahi Glass
Provider: Euronext Brussels