Katholieke Universiteit Nijmegen

´Waarheidsvinding, personalisme en consumentisme´

Bram Peper over zijn ervaringen met de media

Woensdag 28 november spreekt dr. A. Peper, oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Binnenlandse Zaken over zijn ervaringen met de media. De lezing, het jaarlijkse Schlichting College, vindt plaats om 15.00 uur in de Aula van de KU Nijmegen. De heer Peper houdt zijn voordracht op uitnodiging van het KIM, Katholiek Instituut voor Massamedia.

Aansluitend wordt het eerste exemplaar van het Thijmessay 2002, Over het verstrijken van de tijd. Een kleine ethiek van de tijdservaring, geschreven door prof. dr. Paul J.M. van Tongeren, aangeboden.

Het KIM is voortgekomen uit het in 1948 opgerichte en aan de KU Nijmegen verbonden Instituut voor de Journalistiek. In 1962, bij de oprichting van de eerste Nederlandse School voor de Journalistiek, is dat instituut omgezeg in een onderzoeksinstituut op het gebied van de media. Een van de activiteiten is het jaarlijkse Schlichtingcollege. Voorgaande sprekers in de reeks ´Mijn ervaringen met de media´ waren bisschop Muskens, mevrouw W. Sorgdrager en kardinaal Danneels.

Toegang tot het Schlichtingcollege is gratis.
Aanmelding gewenst: tel. (024) 324 01 44 /fax (024) 350 08 62.

14-11-2002