Door integraal verkeersmanagementsysteem minder files

Californië roept het verkeersmanagementsysteem van DHV's Amerikaanse dochter NET uit tot standaard voor geheel Californië.

NET, Los Angeles (40% onderdeel van de DHV Groep) heeft een integraal verkeersmanagement- en informatiesysteem ontwikkeld om de doorstroming op de Californische snelwegen en aansluitende regionale wegen te verbeteren. Dit verkeersmanagementsysteem is onderscheidend vanwege het feit dat de afzonderlijke lokale, regionale en overheidsinformatiesystemen hierin gekoppeld zijn tot één totaal geïntegreerd systeem. Als er een ongeluk gebeurt, wordt de verkeerscentrale automatisch gewaarschuwd en geven de verkeerssignaleringen op de snelweg de weggebruikers direct aan welke omleiding ze moeten volgen. Dit bevordert de verkeersdoorstroming aanzienlijk, vooral waar het de aansluiting van de lokale en regionale wegen op de autosnelwegen betreft.

Het systeem is, met 1.500 km Freeways, het grootste geïntegreerde verkeersmanagementsysteem in de wereld. Het is nu operationeel voor Zuid-Californië (33 miljoen inwoners).

DHV vormt met NET in de USA en Delcan in Canada een expertisecentrum voor verkeersmanagement (ITS: Intelligente Transport Systemen). Het verkeersmanagementsysteem van NET is voorgesteld voor de Beijing Olympics in 2008. Een eerdere versie van het systeem is toegepast bij de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City.

DHV ziet in aangepaste vorm goede mogelijkheden voor toepassing van dit verkeersmanagementsysteem in Nederland en verwacht hiermee een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de verkeersdoorstroming in de Randstad.

Profiel DHV Groep
DHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau, dat diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt in de markten:
* Transport en Infrastructuur;
* Bouw en Industrie;
* Water;
* Telecommunicatie;
* Ruimtelijke Ordening en Milieu.

De ruim 4000 professionals werken vanuit een maatschappelijke betrokkenheid aan innovatieve concepten. Erkende expertise wordt via een hecht kennisnetwerk met sterke lokale aanwezigheid beschikbaar voor klanten in de publieke en private sector.
De diensten omvatten: management consultancy, advisering, ontwerp en engineering, project-, contract- en exploitatiemanagement.

---



Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen, dan kunt u contact opnemen met Jeannette van Enst, (033) 468 2015.

Met vriendelijke groet,

Marlies Verheij
DHV, Communications
T (033) 468 2007
F (033) 468 2033
www.dhv.nl