Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 313312
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

datum: 28 november 2002

UITVOERING WERKZAAMHEDEN GEPENDAM - KRABBERSHAVEN

In de komende periode zullen er werkzaamheden uitgevoerd worden aan de Gependam/Krabbershaven.

Tijdens de zomer van 2001 is de nieuwe havenuitbreiding Gependam/Krabbershaven in gebruik genomen voor de chartervaart, veerdiensten en overige scheepvaart. De inrichting van het gebied was van tijdelijke aard. De bestratingen en het straatmeubilair, zoals banken en lichtmasten waren eveneens van tijdelijk aard.

De ondergrond is nu voldoende gezakt, zodat de definitieve inrichting in uitvoering genomen kan worden. Hiervoor zullen alle bestratingen, gerekend vanaf de Bosmankade tot het einde van de Gependam, in zijn geheel worden opgenomen en opnieuw in het juiste patroon worden bestraat. Er worden onder andere nieuwe lichtmasten en banken worden geplaatst. Ook zullen aan de kade aanvullende afmeervoorzieningen worden aangebracht en baggerwerk in uitvoering worden genomen.Inmiddels is met de werkzaamheden een aanvang gemaakt.

In verband met de uitvoering van het werk zal de Gependam vanaf de aansluiting bij de Bosmankade gesloten worden voor verkeer en publiek. De in de Slijckhoek afgemeerde schepen (het werkschip TYCHO, de schepen van Rijkswaterstaat en KLPD (politie te water) en in de Veerhaven afgemeerde schepen van de veerdiensten ( m.s. Friesland en m.s. Bep Glasius)) zijn te bereiken na afspraak met de betreffende eigenaren, reders of gebruikers.

De werkzaamheden zullen volgens planning duren tot 1 april 2003.

Indien u meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met : de heer G.Santema ,
telefoon 0228-360260 tijdens kantooruren.