Gemeente Lisse

28-11-2002 Spreekrecht voor burgers uitgebreid

Het raadspresidium heeft op 19 november besloten burgers voortaan de kans te bieden om niet alleen over de op de agenda voorkomende onderwerpen in te spreken maar over alle onderwerpen waarover zij dit willen.

Wel blijft gehandhaafd dat zij dit 48 uur voorafgaande de raadsvergadering moeten melden bij de raadsgriffier.

Verder is afgesproken dat de raadsvergadering voortaan bestaat uit onderwerpen waarover opiniërend (verkennend) wordt gesproken, onderwerpen waarover gediscussieerd wordt met als doel een besluit te nemen en onderwerpen die geen discussie vergen en als hamerstuk beschouwd worden.

U kunt een exemplaar van een raadsvoorstel thuisgestuurd krijgen. Neem hiervoor contact op met de raadsgriffier. Of u download de documenten rechtstreeks vanaf deze website. Stukken van de gemeenteraad kunt u vinden door naar "Agenda's en stukken" te gaan (een van de buttons aan de linkerkant van het scherm). Vervolgens klikt u op de link "Gemeenteraad". In de lijst met onderstreepte data klikt u op de datum van de vergadering. De documenten zijn gekoppeld aan de agendapunten.

Aanvragen spreektijd of documenten
Voor het aanvragen van spreektijd of voor het opsturen van raadsvoorstellen kunt u contact opnemen met de raadsgriffier dhr. B. Blonk, telefoon (0252) 433 128, email bblonk@lisse.nl.