Gemeente Emmen


---

Persbericht: Onderzoek spelhal in Rietlanden, 29 november 2002

Onderzoek naar mogelijkheid grote spelhal in de Rietlanden

Het college van B en W wil onderzoeken of het haalbaar is de dubbele gymzaal in de Rietlanden te verbouwen tot een grote spelhal met drie zaaldelen. Dit biedt voordelen voor zowel de basisscholen in deze wijk (extra gymzaal) als voor de sportverenigingen (geschiktere ruimte).

Scholen
De grote behoefte aan sportaccommodaties voor de scholen in de Rietlanden heeft te maken met de uitbreiding van de basisscholen in deze wijk. Deze uitbreiding is het gevolg van ondermeer de klassenverkleining op de scholen en de grotere groei van leerlingen in de Rietlanden dan oorspronkelijk werd verwacht. Door de groei van de scholen overschrijdt het aantal te geven gymuren de beschikbare capaciteit aan gymaccommodatie in de wijk nog verder dan nu al het geval is. Een derde gymlokaal in de Rietlanden is dan ook wenselijk.

Sportverenigingen
De huidige gymzalen in de Rietlanden bieden qua oppervlak en hoogte niet voldoende ruimte voor reguliere zaalsporten, terwijl de vraag naar overdekte sportruimte in deze wijk de komende jaren nog blijft groeien. Zo wil korfbalvereniging EKC 2000 graag in de nieuwe spelhal competitie spelen en trainen. De spelhal zal ook geschikt moeten zijn voor gehandicaptensport.

Aanpassingen
Om de dubbele gymzaal om te bouwen tot spelhal, moet er een gedeelte bij aan gebouwd worden en moet de accommodatie worden verhoogd.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen