Ingezonden persbericht


Amsterdam, 16 oktober 2002

Persbericht

Keer het Tij gaat door met acties tegen kabinetsplannen. "DE POPPETJES ZIJN WEG, NU DE PLANNEN NOG".

Het platform 'Keer het Tij' is verheugd over de val van het kabinet Balkenende, maar beschouwt dit slechts als een eerste stap. "De poppetjes zijn weg, maar nu moeten de harde rechtse plannen nog van tafel", aldus het platform. Het stoppen van de plannen zoals die in het 'strategisch akkoord' waren vastgelegd heeft altijd prioriteit gehad van het platform. De beleidsvoornemens in het akkoord pakken volgens het platform op het vlak van sociaal-, milieu-, vreemdelingen- en buitenlandbeleid fout uit. Het platform wil daarom voorkomen dat een volgend kabinet alsnog deze harde rechtse plannen gaat uitvoeren.

Actieconferentie 30 november

Het platform, waar 200 maatschappelijke organisaties bij zijn aangesloten, zal de komende tijd actief blijven met acties tegen deze plannen. De geplande actieconferentie op 30 november in de Oude Manhuispoort van de Universiteit van Amsterdam gaat dan ook gewoon door. 'Keer het Tij' is een initiatief dat voortgekomen is vanuit sociale bewegingen. Maatschappelijke organisaties worden aangemoedigd zich bij het Platform aan te sluiten en uitgedaagd om progressieve politiek op straat zichtbaar te maken. Op Prinsjesdag organiseerde het platform een actie bij de Hofvijver waar 2000 mensen aan deelnamen.

Progressieve alternatieven.

Op de conferentie op 30 november wil het platform progressieve alternatieven aandragen voor de harde rechtse plannen van het gesneuvelde kabinet. Keer het Tij keert zich onder meer tegen de plannen voor verbreding van snelwegen, de maatregelen die het migranten en vluchtelingenbeleid verscherpen, het voornemen om Melkertbanen af te schaffen en het dorpse karakter van het buitenlandbeleid.