Ingezonden persbericht


30 november
Spraakmakers

literair jaaroverzicht

Een literair jaaroverzicht in festivalvorm. Op zaterdagavond 30 november organiseert SLAU in Muziekcentrum Vredenburg voor de tweede maal het literaire eindejaarsfestival Spraakmakers. Met: Leon de Winter, Vincent Bijlo, Denise Jannah, Herman Koch, Peter van Straaten en heel veel anderen. Spraakmakers vat literair 2002 samen op twee podia. Hoogte- én dieptepunten, roddels, rellen en laureaten, en dat alles in een afwisselend programma met debatten, interviews, voordrachten, luchtige acts, muziek en film. Prijswinnende auteurs en sleutelfiguren in literaire discussies geven acte de présence.

Een greep: schrijver/cabaretier Vincent Bijlo houdt een literaire eindejaarsconference. Hafid Bouazza debatteert met Herman Franke over entertainment en engagement in de moderne roman. Peter van Straaten toont het literaire leven anno 2002 in tekeningen en recensenten Elsbeth Etty en Jeroen Vullings gaan in discussie over het meest overschatte en onderschatte boek van het afgelopen jaar. Jeroen de Leijer laat zijn stripheldin Eefje Wentelteefje bizarre avonturen beleven in de poppenkast, jazzdiva Denise Jannah zingt op muziek gezette gedichten van Vasalis en ook laat Martin Ros, Nederlands grootste boekenverslinder, weten hoe de letteren hém dit jaar gesmaakt hebben. Jiskefets Herman Koch tenslotte weet nu al wat ons in 2003 te wachten staat. Bezoekers kunnen verder genieten van entr'actes of gaan 'apart' met hun favoriete schrijver, voor een verzoeknummertje in de Literaire Afwerkplaats.

Spraakmakers vindt plaats op zaterdag 30 november 2002, van 20.15 tot 0.30 uur in de kleine zaal en de foyer van Muziekcentrum Vredenburg. Kaarten zijn te koop bij de kassa van het Muziekcentrum en bij de Utrechtse boekhandels. Ze kosten ¤ 12,50, met kortingspas of NS-kaart ¤ 7,50.

Kijk voor het complete programma ook op http://www.slau.nl/ activiteiten/spraakmakers2002/

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl Extra informatie bel 030 2400367 (Aafke van Hoof) of e-mail info@slau.nl