CDA

Verkiezingscongres bekrachtigt op 30 november kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

Het partijbestuur heeft besluiten genomen over de aanpassing van de kandidatenlijst en de actualisering van het verkiezingsprogramma. Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma worden vastgesteld op het Verkiezingscongres van zaterdag 30 november a.s.

Kandidatenlijst

De gemeentelijke afdelingen van het CDA kunnen tot uiterlijk maandag 28 oktober a.s. namen aandragen voor de nieuwe kandidatenlijst.

Het Dagelijks Bestuur zal vervolgens een concept-kandidatenlijst opstellen die op vrijdag 15 november in het versterkt Partijbestuur (Partijbestuur aangevuld met provinciale vertegenwoordigers) zal worden besproken en vastgesteld. Daarna krijgen de leden van het CDA de gelegenheid zich uit te spreken over de advies-kandidatenlijst. In de Gemeentelijke Afdelingen van het CDA zal de lijst in stemming worden gebracht.

Tot 28 november a.s. hebben de Afdelingen daarvoor de tijd.

Op het verkiezingscongres van zaterdag 30 november wordt de lijst vervolgens officieel bekrachtigd.

Verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma zal worden geactualiseerd waaronder onder meer op financieel-economisch terrein. Een stuurgroep onder leiding van de partijvoorzitter (thans Bert de Vries, na 2 november Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart of Jan Krapels) zal het programma actualiseren.

In de stuurgroep hebben verder zitting: Jan Peter Balkenende (lijsttrekker), Maxime Verhagen (voorzitter CDA-Tweede Kamerfractie), Yvonne Timmerman-Buck (voorzitter Eerste Kamerfractie), Jan-Michiel Hessels (voorzitter Programteam dat verantwoordelijk was voor het schrijven van het verkiezingsprogramma Betrokken samenleving, betrouwbare overheid), Helma Kip (lid Dagelijks Bestuur) en Ab Klink (directeur Wetenschappelijk Instituut voor het CDA)

Het verkiezingscongres zal op zaterdag 30 november a.s. het geactualiseerde programma vaststellen.

Voor nadere informatie: CDA-Partijvoorlichting, Marcel Meijer, 070-3424842/06-53225950