VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

John Kraaijkamp in speciaal voor hem geschreven Gouwe Handjes

Repetities gestart van nieuw toneelstuk van Haye van der Heyden

Onder leiding van regisseur John van de Rest zijn de repetities gestart van de speciaal voor John Kraaijkamp geschreven tragikomedie Gouwe Handjes. Auteur van het stuk is Haye van der Heyden, die voor het script van Gouwe Handjes op 30 november de Visser-Neerlandiaprijs voor toneel- hoorspel- en televisiespelen in ontvangst zal nemen. John Kraaijkamp vervult in Gouwe Handjes de rol van een goed gefortuneerde, gepensioneerde zakenman, die onverwacht alleen komt te staan als zijn veel jongere echtgenote overlijdt. Zijn leven krijgt dan een totaal andere wending, waarin vijf vrouwen een belangrijke rol vervullen. Deze vrouwen worden gespeeld door Henriëtte Tol, Rick Nicolet, Edda Barends, Marian Mudder en Irma Hartog.

Voor John Kraaijkamp is Gouwe Handjes de 41e theatervoorstelling waarin hij speelt. In Gouwe Handjes speelt John Kraaijkamp de rol van Louis, die ten einde raad is als zijn vrouw Emma (Henriëtte Tol) waar hij intens gelukkig mee was plotseling sterft. Aan haar sterfbed moet hij Emma beloven na haar dood weer gelukkig te worden. Het blijkt een belofte waar hij niet onderuit komt.

De andere vrouwen in Gouwe Handjes zijn Louis' dochter Alice (Irma Hartog), schoonmaakster Suze (Edda Barends), schoonzus Charlotta (Rick Nicolet) en callgirl Claire (een rol van Marian Mudder). Al deze vrouwen trachten invloed uit te oefenen op hoe Louis zijn nieuwe leven vorm moet geven en met wie.

Gouwe Handjes is van 29 december 2002 t/m 1 juni 2003 te zien in verschillende Nederlandse theaters. De première vindt plaats op dinsdag 21 januari 2003 te Amstelveen in Schouwburg Amstelveen.

Informatie en reserveren via www.reserveerlijn.nl bij de theaters in het land of bij De Reserveerlijn: 0900 300 5000 (EUR 0,45 per minuut) dagelijks van 10u00 tot 22u00.


---

---
Noot voor de redactie/