Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-11-2002

Televisie
UNA VOCE LIBERALE
Uitzending zaterdag 30 november
Nederland 2 - 20.34 uur


Feestelijk programma ter ere van 40 jaar nieuwspoort

Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort brengt de TROS op zaterdag 30 november het feestelijke muziekprogramma UNA VOCE LIBERALE.

Nieuwspoort is de Haagse ontmoetingsplaats voor informatie-uitwisseling en nieuwsverwerking in het centrum van de politiek. Voor journalisten, politici, voorlichters, public relationsmensen en andere functionarissen in het circuit van bronnen en verspreiders van nieuws en informatie, is Nieuwspoort zowel een professioneel contactcentrum als een besloten sociëteit.

In dit feestelijke 'Gala van het Vrije Woord' treden de volgende bekende en minder bekende artiesten op: Will Stravers zingt 'Granada', Cecilia Mutsaerts 'Quando me'n vo' uit La Boheme, Ronald Souglas 'Somewhere', Petra Berger & Tim Maas 'Close your eyes', Marc van Hal - 'Star' uit Les Miserables, Maria Avila 'Hijo de la Luna' en New York Spirit 'Joy to the world'.

Gastheer en presentator Ernst Daniël Smid brengt ook enkele duetten ten gehore. Met Marjolein Touw zingt hij 'Vivere'. Een bijzonder optreden samen met de bariton is weggelegd voor Normaal-zanger Bennie Jolink. Zij zingen 'Funiculi, funicula en 'Ob Blond Ob Braun'.

Deze feestelijk uitzending wordt afgesloten met een finaleoptreden van alle gasten en het Volendams Opera Koor, begeleid door het Nederlands Promenade Orkest onder leiding van Jan Stulen.