Gemeente Zoetermeer

Sinterklaas bezoekt 'De Balijhoeve', zaterdag 30 november a.s.

Op zaterdagmiddag 30 november aanstaande bezoekt Sinterklaas de stadsboerderij 'De Balijhoeve' in Rokkeveen West. Samen met de kinderen gaat Sinterklaas de dieren bekijken, en natuurlijk voeren.

Het is alweer enige jaren geleden dat de Sint tijd heeft gevonden om de kinderboerderij te bezoeken, maar dit jaar is dat gelukkig weer gelukt, ook de pieten vonden een bezoek aan 'De Balijhoeve' wel leuk en hebben beloofd met veel lekkers langs te komen.

Aankomst Sint
Sinterklaas komt om ca. 13.15 uur op de Stadsboerderij aan en laat zich dan rustig door de kinderen en de beheerder rondleiden. Het bezoek duurt tot ca. 14.30 uur.

Activiteiten
Op de stadsboerderij liggen al voldoende leuke kleurplaten klaar, voor de kinderen om in te kleuren. En natuurlijk is er altijd wel meer te beleven: de zoetermeerse imkers staan er met een kraam over de bijen en alle kinderen maar ook Sinterklaas mogen daar gratis een waskaars van echte bijenwas maken.

Ook is de tentoonstelling over koeien in Nederland nog te bekijken. Er is ook een nieuwe koe, van het inmiddels zeldzame ras de blaarkop; de koe is een geschenk van de Stichting Zeldzame huisdierrassen Nederland, vanwege deelname van de stadsboerderij aan de Tentoonstelling Vorstelijk Vee dit jaar in Paleis Het Loo.

'De Balijhoeve'
Al met al weer genoeg reden voor een gezellig uitje naar 'De Balijhoeve' in Rokkeveen West, op het voormalig Floriade-terrein. De stadsboerderij is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Laatste wijziging: 26-11-2002