Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-11-2002

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 30 november
Radio 2 - 16.00 uur

Robert long en noa live bij tros muziekcafÉ

Sinds TROS MUZIEKCAFÉ op zaterdagmiddag wordt uitgezonden bij de TROS op Radio 2, kent het programma een snel groeiend publiek, zowel op lokatie (Studio De Plantage te Amsterdam) als ook op Radio 2. Zaterdag a.s. staat het programma weer garant voor een zeer gevarieerd aantal gasten. Hadassah de Boer ontvangt onder meer Robert Long, de zangeres Noa, de Duitse groep Hermosa en de Frans/Belgische band Gare du Nord. De sportgast is kickbokser Rodney Faverus.

Volgende maand gaat Robert Longs nieuwe theatertoernee 'Brand!', naar zijn gelijknamige huidige cd, in première in Rotterdam. In het nieuwe jaar is hij daarmee in de Nederlandse theaters te zien. Aanstaande zaterdag 30 november licht hij alvast een tipje van de sluier op in TROS MUZIEKCAFÉ, waar hij optreedt en komt vertellen over zijn huidige bezigheden en zijn komende theatertoer.

Neem een muzikale globetrotter en een Belgische muziekfreak. Arrangeer een ontmoeting in Parijs en stuur beide heren de studio in. Het resultaat is de groep Gare du Nord. Op hun nieuwste cd 'Kind of Cool' mixen ze blues, jazz en chansons tot relaxte luistermuziek en dat zullen ze zaterdag live ten gehore brengen.

Voor nog meer sfeer in TROS MUZIEKCAFÉ zorgt de Israëlische singer-songwriter Noa. Ze is al tien jaar actief in de muziek. De charismatische zangeres zal zaterdag laten horen waarom ze zo geliefd is. Ze zal niet alleen werk spelen van haar huidige cd 'Now', maar ook met presentatrice Hadassah de Boer praten over haar muziek.

De Duitse groep Hermosa bestaat uit twee Duitse muzikanten en de van origine Amerikaanse zangeres Soleil. Hun doorbraak kwam nadat ze werden opgemerkt door een Duitse muziekjournaliste die hun muziek hoorde in een barretje in Malaga. Er volgde een debuutalbum 'Coming Home' en daarop is hun eigen sound van pop, soul en een snufje jazz te horen.

Kickbokser Rodney Faverus is deze week de sportgast. Faverus behaalde de afgelopen twee jaar al zeven titels en er wordt momenteel een documentaire over hem gemaakt, dus genoeg stof om over te praten.

TROS MUZIEKCAFÉ komt elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Publiek is van harte welkom de uitzending (gratis) bij te wonen. Meer informatie is ook te vinden via de website www.tros.nl.