Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-11-2002

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 30 november
Z@ppelin (Nederland 3) - 10.40 uur


MICHAELA, RICHARD & VADER KRAJICEK SAMEN BIJ Z@PPSPORT

Barbara Barend presenteert zaterdag 30 november vanaf 10.40 uur op Z@ppelin een nieuwe aflevering van het sportmagazine voor de jeugd: Z@PPSPORT. In deze bijzondere aflevering van Z@PPSPORT zullen Michaela, Richard en vader Krajicek voor het eerst samen in een unieke reportage te zien zijn.

Michaela Krajicek, het grootste tennistalent dat Nederland op dit moment kent, is dertien jaar en Europees tenniskampioen tot en met veertien jaar. Daarnaast is ze samen met haar team wereldkampioen geworden in dezelfde leeftijdscategorie. Halfbroer en voormalig Wimbledonwinnaar Richard Krajicek vertelt in Z@PPSPORT wat hij van het talent van zijn zusje vindt en ook vader Krajicek komt aan het woord over het bijzondere talent van zijn kinderen.

Alles in het leven van Michaela draait om tennis. Ze gaat niet naar een reguliere school maar leert individueel. Tegenwoordig woont ze weer in Tsjechië. Af en toe is ze in Nederland om te trainen. Z@PPSPORT volgde Michaela een dag waarin duidelijk werd dat Michaela maar één droom heeft: net als haar grote broer Richard Wimbledon winnen...

Z@PPSPORT is multimediaal opgezet. Via de site www.z@ppsport.nl worden wekelijks nieuwe sportopdrachten opgegeven waarvoor kinderen zich kunnen aanmelden. Aan het einde van het jaar wordt in samenwerking met NOC*NSF een speciaal sportevenement voor kinderen georganiseerd, een soort Olympische Spelen.