Gemeente Amersfoort

Zaterdag 30 november
OPEN HUIS OP NIEUWE BRANDWEERKAZERNE

datum: 15 november 2002

Ter gelegenheid van de officiële opening van de brandweerkazerne aan de Kleine Koppel 35, houdt de Amersfoortse brandweer op zaterdag 30 november aanstaande Open Huis. Op deze dag kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur een bezoekje brengen aan de nieuwe kazerne.

Medewerkers van Brandweer Amersfoort verzorgen rondleidingen door het pand, waarbij ze vertellen over het brandweervak. Verder biedt het Open Huis onder meer brandveiligheids- en blusdemonstraties, wordt een duikongeval in scene gezet en kunnen bezoekers zelf ervaren hoe moeilijk het is om in een huis vol rook de uitgang te vinden. Organisaties als de Brandwondenstichting, de Reddingsbrigade, het Rode Kruis, de dierenambulance en het brandweermuseum zijn aanwezig met een informatiestand. De Stichting Reddingshonden Westervoort - bekend van onder meer het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving in Turkije - verzorgt een demonstratie. Naast de brandweer zijn ook teams van politie en ambulancedienst aanwezig. Voor kinderen zijn er (blus)spelletjes en ritjes met een antieke brandweerauto. Bezoekers zonder hoogtevrees kunnen vanuit het liftbakje van de ladderwagen de omgeving van de kazerne van een andere kant bekijken.

Het Open Huis volgt op de officiële opening van de kazerne op vrijdag 29 november door Amersfoorts burgemeester, A. van Vliet-Kuiper. Beide evenementen stonden aanvankelijk gepland voor 11 en 12 oktober, maar werden uitgesteld in verband met het overlijden van Z.K.H. Prins Claus.