Ingezonden persbericht

Artsen en patiëntenvereniging schrijven boek over psoriasis

KAATSHEUVEL, 20021124 -- Het 25-jarig bestaan van de afdeling Noord-Brabant en Zeeland van de Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) was de aanleiding om een boek uit te brengen. De PVN nodigde 6 dermatologen en 5 andere specialisten uit hun specifieke deskundigheid t.a.v. psoriasis samen te brengen in één boek. Daarnaast vertelden vele patiënten hoe zij hun huidziekte ervaren en er mee omgaan. Tezamen leverde dat een verrassend resultaat op. De bekende Nijmeegse hoogleraar en onderzoeker Prof. Dr. Peter van de Kerkhof had mede de eindredactie.

De reden voor het uitbrengen van het boek was de wetenschap dat patiënten in de eerste plaats informatie willen over hun huidziekte en de mogelijkheden voor behandeling; en dat dat leidt tot het beter volgen van de behandeling en het gemakkelijker omgaan met de aandoening.

Het boek, ruim 180 bladzijden, in kleur en geïllustreerd, behandelt in begrijpelijke taal uitvoerig de aandoening en de huidige reguliere behandelingen. Ook de beleving, huidverzorging en jeuk worden uitgebreid besproken. Niet alleen voor de ongeveer 300.000 mensen in ons land die in meer of mindere mate last ondervinden van psoriasis, maar ook voor hun omgeving en voor anderen die beroepsmatig met psoriasis te maken kunnen hebben, geeft dit boek veel informatie.

Het boek "PSORIASIS, beeld, beleving, behandeling" wordt uitgegeven door "de Stiel" te Nijmegen; en komt ook in de boekhandel beschikbaar voor euro 12,50. Leden van de PVN kunnen het boek met een flinke korting t.z.t. via de vereniging in hun bezit krijgen.



Ingezonden persbericht