Ingezonden persbericht


Persbericht Houten, 28 november 2002
Geredja Indjili Maluku (Moluks Evangelische Kerk) vijftig jaar

Houten - Op 25 november 1952 werd in Den Haag de Geredja Indjili Maluku (GIM), ofwel de Moluks Evangelische Kerk opgericht. Precies vijftig jaar later op 25 november 2002 is in het kerkgebouw "Bethanie" van de Moluks Evangelische Kerk te Lunteren in besloten kring hierbij stilgestaan.

Op zaterdag 30 november a.s. vindt een landelijke dankviering en herdenkingsbijeenkomst plaats op verschillende lokaties in Barneveld.

Het programma - samengesteld door het lustrum comité - zal boeiend doch sober zijn. Sober vanwege de voortdurende onrust op de Molukken. Boeiend en uitdagend vanwege o.a. de aandacht voor de toekomst, dus aandacht voor de jeugd en voor nieuwe activiteiten die vanaf die dag zullen starten.

Op deze dag zijn alle leden en vrienden van de Geredja Indjili Maluku uitgenodigd deze dankviering bij te wonen. Een viering waarbij in de eerste plaats het Synodebestuur en de lidmaten van de Geredja Indjili Maluku willen omzien naar 50 jaar kerken van Molukse gelovigen in Nederland.

Deze dankviering heeft als thema 'Uw Koninkrijk kome'. Met de gedachte 'tot hier, tot op de dag van vandaag heeft de Heer ons gezegend' en met een blik op de toekomst is deze bijeenkomst tevens een oproep om te vertrouwen in de werking van de Heilige Geest en de kracht van het Evangelie.

50 jaar waarin de eerste generatie Molukkers het geloof hebben ervaren als een bijzonder beginsel dat hen kracht gaf om te volharden en dat hen moed gaf om creatief te zijn. In hun vaak verborgen omgang met God hebben zij het geloof ervaren als een levende fontein die zin en schoonheid gaf aan hun gebroken leven. Dit geloofserfstuk 'Hidup kami terdjamin dalam Tuhan Radja kami' oftewel 'Ons leven is gewaarborgd in de handen van Heer' heeft de tweede generatie Molukkers in liefde mogen ontvangen en zij willen dat op hun beurt weer doorgeven aan de volgende generaties en uitstralen naar de samenleving waarin zij zich bevinden.

Na de dankdienst in de Oude Kerk zal het nieuwe liedboek, de Buku Njanjian Geredja, van de GIM gepresenteerd worden en het eerste liedboek zal officieel overhandigd worden aan de laatste legerpredikant van de GIM, ds. S. Metiary.

Tevens zal bekend worden gemaakt de lidmaatschap van de Raad van Kerken in Nederland en de oprichting van een Moluks Theologisch Instituut.

Voor deze bijzondere dag, wordt u uitgenodigd om aanwezig te zijn en verslag te maken van de 50-jarige viering van de Moluks Evangelische Kerk.


---einde persbericht,



Ingezonden persbericht