Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Twents Vierspan Loat Goan Spektakel tijdens Expo on Horse


01/11/2002


Hengelo, 1 november 2002
Expo on Horse zou Expo on Horse niet zijn als er geen aandacht aan de mensport werd besteed. Op zaterdagavond is er ruimte in het programma gemaakt voor `t Vierspan Loat Goan Spektakel met Mark Weusthof. Expo on Horse is volgens de 29-jarige menner de perfecte gelegenheid om het publiek kennis te laten maken met deze boeiende tak van paardensport. Op geheel eigen wijze, zoals het een rasechte Twent betaamt, zal Weusthof met zijn vierspan KWPN-schimmels het publiek trakteren op een spectaculaire show. In de sfeervolle ambiance van het Expo Center zal het schitterende schouwspel tussen menner en paarden de toeschouwers een onvergetelijke avond bezorgen.

Weusthof, zelf afkomstig uit het Twentse Rossum, maakte op het Wereldkampioenschap voor vierspannen in Jerez de la Frontera deel uit van het Nederlandse team. Hij behaalde er samen met IJsbrand Chardon en Ton Monhemius de gouden teammedaille. In de individuele eindrangschikking eindigde de sympathieke Twentenaar op de achtste plaats. Mark vertegenwoordigde in het Spaanse land niet alleen Nederland, maar zette ook zijn geboortestreek Twente op de kaart. Tijdens de wedstrijd werd Mark gevolgd door een grote groep Twentse fans, die hem overal waar hij verscheen aanmoedigden. Al gauw werden de supporters, die de gezelligheid hoog in het vaandel hadden staan, een bekend fenomeen in het stadion en daaromheen. Mede dankzij deze overweldigende steun behoort Weusthof inmiddels tot de wereldtop van de vierspannen. Weusthof ziet zichzelf ook als promotor van de mensport, met Twente in het bijzonder.

`t Vierspan Loat Goan Spektakel vindt plaats op zaterdag 30 november na afloop van de finale van de middentour voor de nationale springruiters. Na de demonstratie van Weusthof en zijn span zal het feest losbarsten tijdens het Ruiterbal met de band Beethoven. De toegang (vanaf 's morgens 9 uur) tot het Expo Center bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

www.expoonhorse.nl